Juha Itkosen hittiromaanista elokuva – pääosissa Loirina vakuuttanut Pyry Kähkönen ja yllätysnimi Rita Behm

Suosikkilaulaja Behm näyttelee elämänsä ensimmäisen elokuvaroolin.

Juha ItkosenAnna minun rakastaa enemmän -menestysromaanin (Teos, 2005) pohjalta on tekeillä samanniminen elokuva. Oskari Sipolan käsikirjoittaman ja ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään Pyry Kähkönen sekä ensimmäisen elokuvaroolinsa näyttelevä laulaja Rita Behm.

Merkittävässä roolissa elokuvassa nähdään myös kaksinkertainen Jussi-voittaja Mimosa Willamo.

Kyseessä on ensimmäinen filmatisointi Suomen tunnetuimpiin nykykirjailijoihin lukeutuvan Juha Itkosen tuotannosta. Helsinki-filmin tuottaman elokuvan kuvaukset alkoivat syyskuun alussa.

Päähahmo Antti Salokosken roolin esittää kovassa nosteessa oleva Pyry Kähkönen. Teatterikoulusta vuonna 2020 valmistuneella Kähkösellä on ollut merkittävät roolit muun muassa Netflixin suositussa Vikings: Valhalla -sarjassa sekä Ohjus-elokuvassa. Loppuvuodesta 2024 hänet nähdään trillerisarja Koston pääroolissa. Kähkönen on hurmannut myös Ylen vuoden 2023 Rakastitko, Vesku? -kuunnelman Vesa Matti-Loirina.

Suvi Vaahteran roolissa nähdään elämänsä ensimmäisen elokuvaroolin näyttelevä Rita Behm. Vuoden 2020 Draaman kaari viehättää -esikoisalbumillaan läpimurtonsa tehnyt Behm on striimannut moninkertaista platinaa kummallakin julkaisemallaan albumilla.

Elisan roolissa nähdään kaksi kertaa Jussi-palkittu Mimosa Willamo, joka on tunnettu muun muassa rooleistaan elokuvissa Aurora, Sisu ja Veden vartija.

"Saan siitä yhä säännöllisesti palautetta"

Aiemmin kaksi pitkää elokuvaa ja useita lyhytelokuvia ohjannut sekä tv-sarjoja käsikirjoittanut Oskari Sipola on työskennellyt elokuvan parissa jo useamman vuoden.

– Sain Anna minun rakastaa -romaanin lahjaksi ensimmäisen elokuvani valmistuttua silloiselta tyttöystävältäni. Hän sanoi, että tässä on tuleva elokuvasi. Ihastuin kirjaan heti ja totesin hänen olleen oikeassa romaanin päähenkilöt tuntuivat elokuvallisilta, Sipola sanoo tiedotteessa.

Juha Itkonen ja poika Jalo kilpailevat Race Across the World –ohjelmassa – reissun alussa kävi pieni kömmähdys: ”Tämän verran kai saa paljastaa” 3:49
Katso video: Juha Itkonen ja poika Jalo kilpailevat Race Across the World –ohjelmassa – reissun alussa kävi pieni kömmähdys.

Anna minun rakastaa enemmän on Juha Itkosen julkaisujärjestyksessä toinen romaani.

– Se on minulle edelleen hyvin rakas ja läheiseltä tuntuva romaani. Saan siitä yhä myös säännöllisesti palautetta, se tuntuu puhuttelevan erityisesti nuoria aikuisia, toteaa Itkonen.

– Kirja ei missään nimessä ole autofiktiota, sehän on lennokas tarina kansainvälisestä rocktähdestä, mutta siitä huolimatta siihen tallentui aikanaan jotain hyvin henkilökohtaista: nuoruuden ihanuus ja aikuiseksi kasvamisen vaikeus. Tuntuu hienolta, että pari vuosikymmentä myöhemmin uusi sukupolvi tekee kirjasta oman tulkintansa ja nimenomaan elokuvana. On myös kiehtovaa, että Behmin tasoinen artisti näyttelee naispääroolin, Juha Itkonen sanoo.

Anna minun rakastaa enemmän saa ensi-iltansa syksyllä 2025.

Lue myös:

    Uusimmat