Edesmennyt Jaakko Teppo ehti nähdä elämästään kertovan musiikkikomedian – kommentoi pääroolin näyttelijälle: "Olet parempi kuin minä itse"

Kansantaiteilijan roolissa nähtävä Tuomas Uusitalo pohtii Jaakko Tepon suosion salaisuutta 0:41
Katso videolta, mikä on Tuomas Uusitalon mielestä Jaakko Tepon suosion salaisuus.

Näyttelijä Tuomas Uusitalo esittää edesmennyttä kansaintaiteilijaa Jaakko Teppoa musiikkikomediassa Jaska. Jaakko ehti nähdä esityksen ennen kuin menehtyi helmikuussa 2024. 

Trubaduuri, kansantaiteilija Jaakko Teppokuoli 71-vuotiaana helmikuussa 2024. Hänen poikansa Ilja ja Johannes Teppo ovat tehneet isästään Jaska-musiikkikomedian, joka nähdään tänä syksynä konserttisaleissa ympäri Suomen. 

Jaakon pääroolia komediassa esittää näyttelijä Tuomas Uusitalo

– Tume taisi alun perin olla minun ajatukseni. Hän on sopiva Jaskaksi ihan jo sen takia, että ääniala on niin samantyyppinen tenori-ääniala. Hän hoiti muutenkin hienosti homman kotiin, Ilja kertoi Huomenta Suomessa 26. lokakuuta. 

– Ei tarvitse vaihtaa sävellajeja, Tuomas jatkoi. 

Jaakko ehti nähdä ennen kuolemaansa kyseisen esityksen, ja Tuomas on saanut taiteilijalta roolistaan palautetta. 

– Se oli aivan mahtavaa. Minulle oli todella tärkeää, että Jaska piti tästä esityksestä todella paljon. Hän sanoi minulle, että olen parempi Jaakko Teppo kuin hän itse, Tuomas kertoi ja räjähti nauruun. 

Musiikkikomedian on käsikirjoittanut Antti Heikkinen, joka on myös tehnyt Jaakosta elämäkertakirjan nimeltään Jaakko Teppo: Suuri elämäkerta: Multakurkun muistelmia.

Katso yllä olevalta videolta, mikä on Tuomas Uusitalon mielestä Jaakko Tepon suosion salaisuus.

Alta voit katsoa kolmikon haastattelun kokonaisuudessaan. 

Lue myös:

    Uusimmat