- neulamuikkuja - kiinankaali - avokadoja - mustikoita
Aki Wahlmanin ja Eeva Litmasen menu:
Friteerattuja muikkuja
100 g tuoreita muikkuja 1 dl vehnäjauhoja 1 rkl maissijauhoja 1 rkl leivinjauhetta 3 dl vettä suolaa
Kuivaa muikut, jauhota vehnäjauhossa ja paista kuumassa öljyssä rapeaksi.
Paistettuja muikkuja
100 g muikkuja vehnäjauhoja timjamin oksa 2 valkosipulin kynttä
Jauhota ja paista voissa yrttien sekä valkosipuliviipaleiden kanssa.
Sitruunamarinoitua muikkuja
1/2 sitruunaa 1 tl sokeria suolaa sitruunan kuorta
Sekoita ainekset keskenään ja marinoi seoksessa muikut.
Avocado-perunapuretta
200 g jauhoista perunaa 1/2 avokado 50 g voita suolaa
Keitä perunat, soseuta ja lisää joukkoon voi sekä avokadopalat.
Avokado-paprikasalaattia
avokado punainen paprika 1/2 punasipuli valkosipulin kynsi 2 basilikan lehteä
Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile.
Mustikkashotti
100 g mustikkoita 1 rkl sokeria vaniljatanko 1 dl kuohukermaa
Kuumenna mustikka, sokeri ja vaniljatangon siemenet. Paseeraa siivilän läpi ja laita lasiin. Koristele kuohukermalla.
Kiinankaalilisäke
100 g kiinankaalia 1 rkl fariinisokeria 1/2 sitruunan kuorta
Freesaa voissa kiinakaalisuikaleet. Lisää fariinisokeri ja sitruunan kuorta. Hauduta 2 min.