Eija Vilpas jää eläkkeelle, mutta jatkaa kuitenkin työntekoa – näyttelijä kertoo, mistä on kyse

Eija Vilpas nähdään tänä keväänä uudella Suurmestari-kaudella.

Suurmestari-ohjelma palaa televisioruutuihin uuden, neljännen tuotantokauden voimin lauantaina 18. maaliskuuta. Neljännen tuotantokauden vakiokilpailijoina nähdään Fathi Ahmed,Pirjo Heikkilä, Kalle Lamberg ja Eija Vilpas.

Pitkän uran näyttelijänä tehnyt Vilpas kertoo MTV Uutisille Suurmestari-ohjelman kuvausten olleen hieno kokemus. Hän kehuu ohjelman kokoonpanoa, johon kuuluvat kilpailijoiden lisäksi Suurmestarin virkaa toimittava Jaakko Saariluoma sekä tuomarina toimiva Pilvi Hämäläinen.

– Hirveän mukavia ihmisiä, en tuntenutkaan ennestään heitä. Oli kiva tutustua ja tehdä yhdessä, vaikka jokainen tekee tietysti tehtävät erikseen, mutta kyllähän siinä on sitä yhdessä olemistakin, hän sanoo.

Ohjelmassa Suurmestari antaa kilpailijoille mitä kummallisimpia tehtäviä. Vilpas toteaa neljännen kauden tehtävien olleen vaikeita.

– Katsoja voi sekä nauraa minulle että sille tehtävän tekemisellekin. Kyllähän minä hyvinkin vedin jotkut, mutta katsoja voi tuntea, että hän olisi osannut paremmin, hän nauraa.

Eläköityminen

Vilpas kertoi toissa viikolla Huomenta Suomi -ohjelmassa jäävänsä tulevan kevään aikana eläkkeelle Helsingin kaupunginteatterista, jossa hän on tehnyt peräti 36 vuoden mittaisen uran.

Helsingin kaupunginteatterista eläköityminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Vilpas jättäytyisi kokonaan pois työelämästä, vaan hänellä on aikomuksenaan jatkaa näyttelemistä freelancerina. Kesällä hän hyppää mukaan kesäteatteriin ja syksyllekin on jo tiedossa hommia. Muuten näyttelijä aikoo mennä eteen päin päivä kerrallaan.

– En osaa mitään järisyttävän pitkän tähtäimen suunnitelmaa sanoa, eikä minulla oikeastaan olekaan, hän toteaa.

Vilpas kertoo saaneensa eläköitymisilmoituksensa myötä kannustavia viestejä. Esimerkiksi lähipiirille ja kollegoille näyttelijän ilmoitus ei kuitenkaan tullut yllätyksenä.

– Ei tämä mikään salaisuus ole ollut, läheiseni ja kollegani ovat tienneet tämän, hän sanoo.

Vaikka Vilppaalla on jo tiedossaan tulevia työkuvioita, on hänen kalenterinsa Helsingin kaupunginteatterista eläköitymisen myötä aikaisempaa tyhjempi. Näyttelijä aikoo viettää vapaa-aikaansa muun muassa harrastusten, kuten kansantanssin ja suunnistuksen merkeissä.

– Olen läheisissä väleissä lapsenlapseni kanssa, niin aion myös häntä tavata ja kun tarvitaan, niin olla avuksi siellä, hän lisää.

Suurmestari alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla la 18.3. klo 20. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat