Lakko kestää torstai-iltaan asti.
Suomen Elintarviketyöläisten Liiton (SEL) lakko alkaa tänään lihataloissa ja valmisruokatehtaissa. Liiton mukaan lakko koskee 13:a alan työpaikkaa sekä lähes 4 000:ta työntekijää.
Lakon piirissä on muun muassa Atrian, HKFoodsin ja Saarioisten tuotantolaitoksia.
Lakko kestää torstai-iltaan asti. Töihin palataan perjantain puolella alkaviin vuoroihin.
Työriidan sovittelu kariutui lauantaiaamuna. SELin ja Elintarviketeollisuusliiton väliset elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimukset päättyivät tammikuun lopussa, eikä uusista sopimuksista ole päästy vielä sopuun.
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) kritisoi lauantaina sitä, että SELin lakon kohdistuminen liha-alan yrityksiin vaarantaa eläinten hyvinvoinnin.
ETL:n mukaan lihayhtiöiden toiminnan pysähtyminen lakon vuoksi johtaa siihen, että tuotantolaitokset eivät voi vastaanottaa uusia eläimiä tiloilta.
– Maatiloilla pitkät odotusajat ja tilojen ylikuormitus heikentävät eläinten hyvinvointia, johtaja Anne Somer sanoi ETL:n tiedotteessa.