Elokapina levittäytyy huomenna Helsinkiin – Poliisi: Merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa

Elokapina on tehnyt poliisille ilmoituksen mielenosoituksesta, joka järjestetään huomenna tiistaina Helsingissä. Mielenosoituskulkue etenee Helsingissä reittiä Eduskuntatalo–Mannerheimintie−Eteläesplanadi–Smolna.

Elokapinan mukaan kello 15 alkavaan mielenosoitukseen ja kulkueeseen osallistuu lähes 800 ihmistä. Smolnassa Etelä-Esplanadi 6:ssa pidetään hallituksen budjettiriihi.

Merkittävää liikennehaittaa

Elokapinan mielenosoitus saattaa aiheuttaa merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa Helsingissä, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Poliisi suosittelee varaamaan aikaa keskustassa liikkumiseen. Poliisi voi ohjata liikennettä tarvittaessa poikkeusreiteille.

Jos mielenosoitus toteutuu "olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä", poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun. Viime kädessä poliisi voi päättää mielenosoituksen.

– Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisi pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi, poliisi tiedottaa.

Kampanja käynnistynyt jo tänään

Elokapinan koko syyskuun kestävä Kiehumispiste-kampanja on käynnistynyt jo tänään maanantaina. Se on näkynyt ja näkyy ja näkyy katukuvassa eri puolilla Suomen muutaman minuutin mielenosoituksina.

Elokapinan päämääränä on saada Suomen hallitus luopumaan ympäristölle haitallisista tuista ja kantamaan vastuunsa ilmastokriisistä lopettamalla ilmastolain ja Pariisin sopimuksen rikkomisen.

– Elokapina palaa syyskuun alussa kaduille ja kohdistaa jälleen vaatimuksensa hallitukselle, jonka leikkauslista ulottuu lähes kaikkeen, mikä tekee yhteiskunnastamme inhimillisen. Samalla hallitus jatkaa itsepintaisesti ympäristölle haitallisten tukien jakamista jopa 4 miljardin edestä vuosittain, Elokapina tiedottaa.

Lue myös:

    Uusimmat