Suora lähetys: Elokapina pysäytti liikenteen Helsingin keskustassa

VKL-HUSU: koko porukka Akia lukuunottamatta LIVE
Katso suoraa lähetystä Elokapinan mielenosoituksesta!

Ympäristöliike Elokapina pysäytti tänään Helsingin keskustassa liikenteen Pohjoisesplanadilla Kauppatorin edustalla. Toimittajamme Lotta Stenroos on paikalla raportoimassa tapahtumista. 

Elokapina on aloittanut mielenosoituksen kello 13, ja sen on tarkoitus kestää ainakin vuorokauden loppuun asti.

Mielenosoituskulkueet ovat lähteneet liikkeelle neljästä eri paikasta eri puolilla Helsingin keskustaa. Kulkueet päätyvät Kauppatorille, jonka edustalle on tarkoitus muodostaa tiesulku.

Luvassa useita mielenosoituksia kesäkuussa

Tiesulku aloittaa Elokapinan Myrskyvaroitus-kampanjan, jonka tavoitteena on kasvaa Suomen historian suurimmaksi kansalaistottelemattomuuskampanjaksi, Elokapina kertoo. Myrskyvaroitus-kampanjan on suunniteltu sisältävän useita mielenosoituksia kesäkuun aikana. Mielenosoituksia on tiedossa myös ainakin 11., 25., 28. ja 30. kesäkuuta.

Kampanjan keskeisimpänä vaatimuksena on saada hallitus lakkauttamaan ympäristölle ja ilmastolle haitalliset tuet.

Poliisi toivoo yhteisymmärrystä

Mielenosoituksesta on tehty poliisille ilmoitus torstaina. Ylikomisario Jarmo Heinonen toivoo, että mielenosoitus järjestettäisiin hyvässä yhteisymmärryksessä poliisin kanssa.

– Tarkoituksenamme on keskustella vielä Elokapinan kanssa ja sopia siitä, miten mielenosoitus voitaisiin järjestää turvallisesti niin, että he saisivat äänensä kuuluviin ja sivullisille ei aiheutuisi kohtuutonta haittaa. Poliisi pyrkii informoimaan ihmisiä mahdollisista liikenteelle aiheutuvista häiriöistä, sanoi Heinonen STT:lle torstaina.

Poliisin mukaan se voi ohjata liikennettä tarvittaessa poikkeusreiteille. Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan poliisin mukaan tilannekohtaisesti.

– Nyt kun 1,5 asteen kriittinen raja on ylitetty ja viime vuosi oli mittaushistorian kuumin selkeällä marginaalilla, koemme, että käsillä on ihmiskunnan suurin kriisi. Siihen nähden tien blokkaaminen poliittisten instituutioiden edustalla aiheuttaa mielestämme kohtuullisen häiriön, sanoi Elokapinan kampanjatiimissä toimiva Ville Saarinen STT:lle torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat