Elokapina syyttää poliisia väkivallasta – katso video tapahtumista

Elokapina marssi keskelle Länsiväylää – poliisi raahasi mielenosoittajia tieltä, yhdelle isku päähän 2:17
Katso video: Yksi mielenosoittajista näyttää saavan iskun päähänsä poliisin riuhtaistessa banderollin tämän kädestä

Ympäristöliike Elokapina syyttää poliisia väkivallasta mielenosoituksensa yhteydessä.

Elokapinalla oli eilen mielenosoitus Porkkalankadun ja Länsiväylän risteyksessä Helsingissä. Poliisi purki mielenosoituksen.

Tiedotteessa Elokapina syyttää poliisia ylilyönneistä, kuten mielenosoittajan lyömisestä päähän banderollin kepillä, lakitarkkailijan kuristamisesta, mielenosoittajien vetämisestä asfalttia vasten yhdestä raajasta vetäen sekä mielenosoittajien heittelystä ja kaatamisesta.

– Poliisin holtittoman ja väkivaltaisen käytöksen vuoksi Elokapinalliset päättivät keskeyttää mielenosoituksen Porkkalankadulla ja lähtivät marssimaan Itämerenkadun, Mechelininkadun ja Baanan kautta Pohjoisen Rautatienkadun ja Mechelininkadun risteykseen. Liikenne pysäytettiin hetkellisesti risteyksessä, jossa poliisi jatkoi Länsiväylällä aloittamaansa väkivaltaa Elokapinan mielenosoittajia kohtaan, tiedotteessa todetaan.

Mielenosoittajan ilmoittavat, että eivät pitäneet mielenosoituksen jatkamista turvallisena poliisiväkivallan vuoksi.

Elokapina kertoo järjestävänsä huomenna uuden mielenosoituksen, joka alkaa Eduskuntatalolla pidettävällä tiedotustilaisuudella perjantain tapahtumista. Mielenosoituksen on määrä siirtyä siitä Valtioneuvoston linnan edustan kautta korkeimmalle oikeudelle.

STT:n mukaan Helsingin poliisi on kuvannut mielenosoitusta poikkeukselliseksi, sillä Elokapina ei ole aiemmin vastustanut poliisia.

– Yksittäisiä mielenosoittajia tutkitaan nyt rikosnimikkeellä virkamiehen väkivaltainen vastustaminen ja pahoinpitely, kertoi ylikomisario Heikki Porola eilisiltana.

Elokapina sulki Länsiväylän Helsingissä – poliisi raahasi mielenosoittajia tieltä 36:58

Videolta voit katsoa laajemmin mielenosoittajien ja poliisin toimintaa tapahtumapaikalla.

Juttuun lisätty kello 14.23 poliisin kommentit mielenosoituksen poikkeuksellisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat