Elokapina Eduskuntatalolla – poliisi määrännyt mielenosoituksen hajaantumaan

Helsingin poliisi on määrännyt Elokapinan mielenosoituksen Eduskauntatalon liepeillä päättymään. Poiisin mukaan protesti on lainvastainen.

Poliisi varoitti aiemmin iltapäivällä Elokapinan mielenosoituksen saattavan aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa tänään perjantaina.

Mielenosoituksessa on ollut kolme kulkuetta. Ensimmäinen läksi liikkeelle Dallapenpuistosta, toinen Itämerentorilta ja kolmas Senaatintorilta.

Poliisin mukaan kaikki kulkueet saapuivat Eduskuntatalolle noin kello 18. 

– Osa mielenosoittajista on jäänyt Mannerheimintielle, mistä aiheutuu tällä hetkellä liikennehaittaa. Poliisi on osoittanut sopivan paikan mielenosoittajille Eduskuntatalon pihasta ja käskee mielenosoittajia siirtymään pois ajoradalta, poliisi kertoi tiedotteessaan.

Kello 18.05 polisi kertoi, että mielenosoittajat eivät noudata poliisin käskyä poistua ajoradalta. 

– Poliisi määrää mielenosoituksen päättymään lainvastaisena ja väkijoukon hajaantumaan. Poistumiskäskyä noudattamatta jättäneet mielenosoittajat tullaan ottamaan kiinni.

"Eduskunta ei mielellään rajoita mielenosoitusoikeutta"

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan eduskuntaa on tiedotettu perjantain mielenosoituksesta, mutta mitään keskusteluja sen aloituspaikan siirtämisestä pois Eduskuntatalon portailta ei ole käyty.

– Tässä voi sanoa sen, mikä on tullut puhemiehenkin lausunnoissa esille, että eduskunta ei mielellään rajoita mielenosoitusoikeutta, Rauhio toteaa.

Elokapinan tiedotteen mukaan mielenosoittajat marssivat Senaatintorilta kohti Eduskuntataloa, jossa alkaa "katublokki" kello 18. 

Juttu päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat