"En näe kenenkään minua nuoremman meikkaavan niin" – menikö eyeliner muodista?

Sukupolvi Z ei välitä nestemäisistä rajauksista.

New York Post on nostanut kissan pöydälle. Nimittäin milleniaalien suosimat nestemäiset kissarajaukset ovat auttamattomasti pois muodista. Ainakin, jos on uskominen nuorempaa sukupolvea eli Z-sukupolvea.

Vaikka vahvat mustat kissamaiset rajaukset ovat Taylor Swiftin ja Adelen kaltaisten julkkisten tavaramerkkejä, pitää moni nuori nestemäisiä kyseistä meikkaustyyliä tunkkaisena ja vanhanaikaisena.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Voisiko joku nuorempi ihminen kertoa minulle, että teemmekö yhä kissamaisia rajauksia? En nimittäin juuri näe nuorten meikkaavan niin enää ja minua huolettaa. Se on ainoa tyyli, jossa näytän kuumalta, TikTok-käyttäjä Lynette Hoyle kysyy viraaliksi hitiksi nousseella videollaan.

Lynetten video on kerännyt TikTokissa yli 3,8 miljoonaa katselukertaa.

Videolla hän hakee nimenomaan alle 27-vuotiaiden naisten ja tyttöjen mielipiteitä.

Moni katsoja ehdotti, että Lynette kokeilisi mustan eyelinerin sijaan rajauksiin pehmeämpää ruskeaa luomiväriä tai kynää. Ne antavat lempeämmän lopputuloksen.

Kokeiltuaan vaihtaa rajaukset luomiväriin Lynette itse koki neuvot hyödyllisiksi. Osa videon kommentoijista halusi kuitenkin taistella vastaan ajatusta, että nestemäiset kissarajaukset olisivat epämuodikkaita.

– Olen 27 ja pelkään niiden olevan vanhanaikaisia. En näe kenenkään minua nuoremman meikkaavan niin, kommentoi eräs käyttäjä.

– Taylor Swift meikkaa edelleen kissamaiset rajaukset, joten kaikki on vielä hyvin, argumentoi toinen.

– En edes tunnistaisi itseäni ilman nestemäisiä rajauksia. Saatte haudata minut niin, kommentoi kolmas.

Tätä mieltä ammattilaiset ovat

Newsweekin haastattelema meikkitaiteilija Jackie Alves vahvistaa Hoylen epäilykset todeksi. Trendejä määrittelevä nuori sukupolvi valitsee pehmeämmän ja luonnollisemman lähestymistavan silmämeikkiin.

– Olemme ehdottomasti siirtyneet eteenpäin vuoden 2016 näyttävästä meikkityylistä eli kirkkaista väreistä, glitteristä ja cut crease -luomiväreistä, Alves kommentoi.

Tämän hetken meikkaustyyli on huomattavasti luonnollisempi tai ainakin sellaisen illuusion antavaa.

– Utuinen ruskea on korvannut rohkeat mustat rajaukset, Alves kertoo.

Luonnollisuus ei kuitenkaan rajoitu vain rajauksiin. Myös luomiväriä ja alaluomen rajauksia pidetään tällä hetkellä epämuodikkaana.

Esimerkiksi klassinen smokey eye -meikki, jossa tummempaa ruskeaa luomiväriä on perinteisesti levitetty silmäluomille, on tuomittu jopa vanhanaikaiseksi.

Meikkauksen opettajana Alves kertoo kokevansa luonnollisemman trendin virkistävänä vaihteluna. Se antaa hänelle enemmän mahdollisuuksia opettajana keskittyä meikkaamisen perusteiden opettamiseen. Aiemmat näyttävät meikkitrendit ovat nimittäin olleet varsin haastavia opettaa noviisiopiskelijoille.

– On ollut haastavaa opettaa milleniaaleille ja Z-sukupolvelle, että asiakastyö on enemmänkin kuin silmä täynnä glitteriä, Alves kertoo.

Tällä hetkellä nuorempaa sukupolvea kiinnostaa ihonhoito. Ideana on näyttää luonnolliselta, puhtaalta ja hohtavalta minimaalisella meikillä.

Lopuksi vielä muistutus, että trendit ja muoti muuttuvat jatkuvasti. Niiden perässä ei tarvitse juosta, eikä jokaisesta trendistä tarvitse kokeilla, jos ne eivät tunnu omilta tai itselle luonnollisilta. 

Lue myös:

    Uusimmat