Näitä nuoren naisen viraaleja kauneuskikkoja ei voi varauksetta suositella

Yli 10 miljoonaa katselukertaa TikTokissa kerännyt kauneusvinkkivideo herättää ristiriitaisia tunteita.

Shelagh Kratz, 19, on joutunut varsinaiseen myrskynsilmään jo useamman kerran. Philadelphiasta Yhdysvalloista kotoisin oleva opiskelija jakaa sosiaalisessa mediassa kauneuteen ja kuntoiluun liittyviä vinkkivideoita säännöllisesti, mutta hänen tuore kauneuskikkansa on aiheuttanut varsinaisen hämmingin.

Videolla Shelagh nimittäin käyttää mustaa kuulakärkikynää silmiensä rajaukseen.

– Kun kerron ihmisille, mikä on pitkäkestoisten rajausteni salaisuus… Shelagh kertoo videon kuvatekstissä.

Hän vannoo, että hänen meikkinsä näyttää parhaimmalta silloin, kun hän käyttää paperille kirjoittamiseen tarkoitettua kuulakärkikynää silmämeikissään.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka Shelagh tekee rajauksensa.

Moni tunnusti kokeilleensa kikkaa

Video on kerännyt yli 10 miljoonaa katselukertaa TikTokissa ja sen kommenttikenttä on täyttynyt järkyttyneistä kommenteista.

– Onko tämä turvallista? eräs käyttäjä pohtii.

– Miten tuon saa edes pestyä pois? kysyy toinen.

Vastavuoroisesti moni käyttäjä kuitenkin vaikutti kiinnostuvan mahdollisuudesta meikata kuulakärkikynällä.

Lisäksi valtaosa käyttäjistä paljasti kommenteissa, että on joskus käyttänyt meikissään muihin tarkoituksiin tarkoitettuja kyniä, tusseja ja värejä. Vanhemmat käyttäjät muistelevat, että meikkasivat omassa nuoruudessaan jopa mustalla tussilla rajaukset.

– Minäkään en ole ihan niin rohkea, Shelagh toteaa.

Muun muassa kanadalainen optometristi Julian Prosia on tuominnut kuulakärkikynän käytön meikkinä riskialttiina vaihtoehtona.

TikTokiin säännöllisesti sisältöä tekevä asiantuntija kertoo, että kuulakärkikynä voi rikkoa silmien alueen herkän ihon ja aiheuttaa tulehduksen. Kuulakärkikynät eivät ole steriilejä, eikä niiden mustetta ole tarkoitettu meikkaamiseen.

– Isoin juttu TikTokissa on se, että vaikutat nuorempiin sukupolviin. Jos olet aikuinen ja käytät kikkaa silmäluomiisi ja olet varovainen, et välttämättä saa siitä mitään ihoreaktioita. Mutta joku nuorempi tyttö, joka päättää kokeilla perästä ollakseen kuin sinä, voi vahingossa puhkaista vaikka silmänsä, Prosia varoittaa.

– Olen nähnyt lukuisten lääkäreiden ja asiantuntijoiden reagoivan videooni. En todellakaan ole mikään mustemyrkytyksen puolestapuhuja, Shelagh itse muistuttaa.

– Suosin tätä kikkaa, mutta ymmärrän, ettei se ole paras mahdollinen vaihtoehto kaikille silmille.

Ei hyväksi silmille

Markkinointia opiskeleva Shelagh kertoo kikan olevan hienkestävä ja tulevan tarpeeseen, jos hän käy yökerhoissa tanssimassa.

Shelagh kehuu myös kuulakärkikynän piirtojälkeä, joka on paljon helpompi kontrolloida verrattuna perinteisiin eyelinereihin.

– Jos markkinoilla olisi kuulakärjellä varustettu eyeliner, olisi se mainio liikeidea, hekumoi eräs Shelagh'n videon nähnyt käyttäjä.

Shelagh kuitenkin tiedostaa, ettei se välttämättä ole paras mahdollinen kikka silmille.

– Jotenkin ajattelin sen olevan itsestäänselvyys, ettei kuulakärkikynää meikkaamiseen kannata käyttää päivittäin, hän kommentoi The Sunille.

Toinenkin kyseenalainen kikka

Tämä ei ole myöskään Shelagh'n ensimmäinen kauneuskikka, joka on aiheuttanut hämminkiä sosiaalisessa mediassa. 

Yksi aiemmista kyseenalaisista kauneusvinkeistä on ollut aurinkorasvan käyttöä contouring-tekniikalla. Kyseisellä videolla Shelagh levittää aurinkorasvaa vain tiettyihin osiin ihollaan ja antaa paljaaksi jääneet kohdat kasvoistaan päivettyä tai palaa auringossa.

Aurinkorasva ei suojaa ihoa ainoastaan UV-säteilyn aiheuttamalta palamiselta vaan myös ihon ikääntymiseltä, selvisi Kesämyytit-sarjassa.

– Aina välillä videoni vain nousevat viraaleiksi hiteiksi ja ihmiset suuttuvat minulle, Shelagh kommentoi.

Lähteet: The Sun, Kennedy News/Reuters, @shagzcantshred/TikTok ja @drjulianprosia/TikTok

Lue myös:

    Uusimmat