Englannin kohupelaaja vaihtamassa maajoukkuetta

Mason Greenwood, 22, on vaihtamassa Jamaikan maajoukkueeseen.

The Sunin mukaan Jamaikan jalkapalloliitto on lähettänyt Englannin jalkapalloliitolle pyynnön siirtää Greenwood Englannista Jamaikan listoille. Prosessi on brittilehden mukaan käynnissä.

Greenwood on ollut poissa maajoukkueympyröistä lähes neljä vuotta. Syyskuussa vuonna 2020 teki debyyttinsä maajoukkueessa, mutta joutui sen jälkeen huonoon valoon. Greenwood oli Englannin maajoukkueen mukana Kansojen liigan pelireissulla, mutta päävalmentaja Gareth Southgate lähetti hänet kotiin, kun hän oli rikkonut koronarajoituksia tuomalla naisväkeä joukkueen hotellille.

Sen jälkeen meni reilu vuosi, kun hänet hyllytettiin, koska häntä vastaan nostettiin syytteet raiskauksesta. Syytteistä luovuttiin 12 kuukautta myöhemmin, mutta Greenwoodin maine tahriintui, eikä hän ole pelannut maajoukkueessa tai seuratasolla Isossa-Britanniassa syytösten jälkeen. Hänet pidettiin sivussa silloisen joukkueensa Manchester Unitedin otteluista sekä harjoituksista 18 kuukauden ajan syytösten takia.

Viime kauden Greenwood pelasi Espanjan La Ligassa Getafen paidassa, ja kesällä hän siirtyi Ranskan liigan Marseille'n riveihin 26 miljoonalla eurolla. Greenwood on aloittanut Ranskan liigassa loistokkaasti, sillä yhden ottelun jälkeen maalisaldo on jo kaksi rysää.

Jamaika yritti houkutella Greenwoodia liittymään maajoukkueeseensa  jo viime vuonna syytteistä luopumisen jälkeen, mutta siinä vaiheessa Greenwood ei ollut kiinnostunut edustusmaan vaihdosta. Nyt Jamaikan päävalmentajana toimii Steve McLaren, jonka kerrotaan houkutelleen Greenwood onnistuneesti Jamaikan haaviin. McLaren on pitkän linjan valmentaja, joka on luotsannut muun maussa Englannin maajoukkuetta uransa aikana.

Greenwoodilla on sekä Jamaikan että Ison-Britannian passi. Häntä pidettiin ennen raiskauskohua yhtenä Englannin lupaavimmista pelaajista.

Lue myös:

    Uusimmat