Englanti antoi Huuhkajille oppitunnin, Lukas Hradecky tunnusti karun totuuden – "En muista olleeni tällaisessa pyörityksessä"

Huuhkajat-kapteeni Lukas Hradecky: "Kovin vastustaja, jota vastaan olemme pelanneet" 4:42
Lukas Hradecky myönsi karun totuuden Englanti-pelistä: "En muista olleeni tällaisessa pyörityksessä"

Huuhkajien kapteeni ja tähtivahti Lukas Hradecky suitsutti vuolaasti Englantia 0-2-tappioon päättyneen Kansojen liiga -ottelun jälkeen.

Huuhkajat jäi Lontoon tiistai-illassa täysin vastaanottavaksi osapuoleksi. EM-kakkonen Englanti näytti heti alkuvihellyksestä lähtien, minkälainen välimatka Suomella on maailman huipulle.

Englanti piti palloa peräti 74-prosenttisesti ja myllytti painetta Huuhkajien päätyyn läpi ottelun. Huuhkajat-kippari Hradecky jakoi ottelun jälkeen vuolaat kehut Englannin suuntaan.

– Rehellisesti sanottuna tämä oli varmaan kovin vastustaja, jota vastaan olemme ikinä pelanneet. En muista olleeni tällaisessa pyörityksessä. En tiedä, mitä Englanti tekee tässä B-liigassa, Hradecky kommentoi MTV Urheilulle.

– Realiteetit ja todellisuus ovat sitä, että maailmanluokan joukkue oli vastassa. Ei tuollaista myllyä kestä ikuisesti. Energiatasot tippuvat ja väsymys tulee jossain kohtaa. Jätkät antoivat kaikkensa, siitä voi olla ylpeä. Nämä ei valitettavasti ole niitä joukkueita, joita vastaan mittaamme tasoamme tällä hetkellä.

Huuhkajillakin oli avausjaksolla omat etsikkohetkensä. Topi Keskinen ja Teemu Pukki loivat vastahyökkäyksillään uhkaa Englannin päätyyn, mutta tuloksetta. Yksi hyökkäys jätti kuitenkin jossiteltavaa. Keskinen päätti kuljetuksensa jälkeen laukoa itse, vaikka Pukki oli boksissa täysin vapaana.

– 1-0 olisi varmaan pitänyt tehdä siitä. Luulen, että Topin olisi kannattanut syöttää. Topi pelasi loistavan pelin mielestäni, Hradecky sanoi.

Hradecky painottaa, että Suomi halusi lähteä otteluun rohkeasti, eikä tyytyä vain puolustamaan. Englanti teki Suomen pelaamisesta kuitenkin niin vaikeaa, että hetket pallon kanssa jäivät lyhyiksi. Englanti näytti, että Suomi on yhä kaukana maailman kärkitasosta.

– Meidän täytyy jollakin tavalla keksiä keinot näitäkin maita vastaan tehdä niitä ihmeitä. Uskallettiin pelata, eikä kukaan piiloutunut. Teimme tästä sellaisen kokemuksen kuin halusimme. Totta kai pisteiden kotiin tuominen olisi ollut kivaa, mutta ei meidän tarvitse hävetä. Maailmanluokan joukkue vastassa, ja realiteetit ovat vain sellaiset, että näitä joukkueita vastaan tarvitaan enemmän kuin ihme, Hradecky summaa.

Huuhkajien Kansojen liiga -urakka on alkanut karulla tavalla. Kahden pelatun ottelun jälkeen Suomen verkkoon on tehty tylyt viisi maalia, mutta Huuhkajat ei itse ole onnistunut heiluttamaan maaliverkkoja.

– Ei tämä toivottu alku ollut. Kreikka on mun silmin paperilla vähän parempi, mutta me ollaan niitä joukkueita kaadettu. Se oli vähän mahalasku. Uuden luominen kestää hetken.

Joukkueen valmennusjohto uudistui kesällä päävalmentaja Markku Kanervaa lukuun ottamatta täysin, mikä on tuonut mukanaan myös pelillisiä muutoksia. Toistaiseksi muutokset eivät ole vielä kantaneet hedelmää, mutta Hradecky vannoo kärsivällisyyden nimeen.

– Periaatteet ovat selkeät ja tiedetään, mitä haluamme. Meillä on erilainen joukkue kuin se, jolla mentiin kisoihin. Se peli oli ideaali siihen jengiin ja nyt haemme sitä, miten voimme tulevaisuudessa päästä näillä pelaajilla kisoihin. Ei kenelläkään ole suoraa vastausta tai ratkaisua. Se pitää löytää. Se on prosessi. Pitää olla kärsivällinen. Tietoisesti haetaan jotain uutta ja se kestää. Totta kai haluamme matkan varrella voittaa pelejä.

Hradecky korostaa, ettei Englanti ole tällä hetkellä se joukkue, jonka kanssa Suomi voi taistella tasapäisesti. Suomen päävastustajat Kansojen liigassa ovat Kreikka ja Irlanti, joita vastaan Suomen on raavittava pisteitä.

– Tämän pelin voi sinällään unohtaa. Todellisuus on vain sitä, että näitä maita (Englanti) emme pysty tällä hetkellä vain haastamaan. Pitää keskittyä eri asioihin tällä hetkellä. Irlanti ja Kreikka ovat isompia mittareita. Kotona meidän täytyy saada pisteet, jotka me tarvitsemme. Kreikkaa vastaan tuli vähän liikaa takkiin, Hradecky korostaa.

Lue myös:

    Uusimmat