Englanti dramaattisesti EM-finaaliin! Harry Kanen vaihtomies nousi valtavaksi hahmoksi

Englanti eteni dramaattisesti EM-finaaliin – pilkkutuomio puhutti 4:01
Englanti eteni dramaattisten vaiheiden jälkeen jalkapallon EM-kisojen finaaliin.

Englanti eteni dramaattisella tavalla jalkapallon EM-kisojen finaaliin, kun se kaatoi keskiviikon välieräottelussa Hollannin 2–1. Ratkaisu syntyi lisäajan ensimmäisellä minuutilla, kun vaihtomies Ollie Watkins painoi pallon pömpeliin.

Ottelu alkoi ryminällä, kun Hollannin keskikenttäpelaaja Xavi Simons (PSG) ryöväsi pallon tylyllä tavalla Englannin Declan Ricelta (Arsenal). Simons otti pari potkua, minkä jälkeen hän painoi pallon ylänurkkaan.

Draama jatkui ottelun 17. minuutilla, kun Hollannin laitapuolustaja Denzel Dumfries (Inter) tuli rajusti Englannin kapteenin Harry Kanen (Bayern München) jaloille sen jälkeen, kun Kane oli laukonut pallon kohti maalia. Ottelun päätuomari Felix Zwayer tarkisti tilanteen videolta ja tuomitsi Englannille rangaistuspotkun.

Kane painoi tämän verkon perukoille. Englanti tasoihin 18. minuutilla.

Hollanti joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo 35. minuutilla, kun kärkipelaaja Memphis Depay (Atletico Madrid) loukkaantui.

Lisää liikkeitä tuli puoliajalla, kun Hollanti otti järkälemäisen hyökkääjän Wout Weghorstin (Burnley) sisään. Englanti otti puolestaan kovia kokeneen Kieran Trippierin (Newcastle) pois, jonka tilalle kentälle juoksi Manchester Unitedin laitapakki Luke Shaw.

Hollanti sai paremmin otetta pelistä toisella puoliajalla. Englanti sen sijaan teki kovan liikkeen 81. minuutilla, kun joukkueen kapteeni Kane ja Manchester Cityn tähtihäärijä Phil Foden otettiin vaihtoon. Tilalle Chelsean Cole Palmer ja Aston Villan tuulennopea hyökkääjä Ollie Watkins.

Kymmenen minuuttia tästä ja Englannin päävalmentajan Gareth Southgaten liike tuotti tulosta.

Palmer petasi pallon Watkinsille, joka otti pari juoksuaskelta. Tämän jälkeen Watkins painoi pallon takanurkkaan.

Englanti johtoon lisäajan ensimmäisellä minuutilla.

Hollanti ei enää tästä toipunut. Englannille 2–1-voitto.