Englanti etsii uutta päävalmentajaa avoimella haulla – tätä Gareth Southgaten seuraajalta vaaditaan

Englannin jalkapalloliitto FA on tehnyt avoimen työpaikkailmoituksen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan pestistä.

Englanti sijoittui hiljattain päättyneissä EM-kisoissa toiseksi Gareth Southgaten alaisuudessa. 53-vuotias valmentaja ilmoitti kuitenkin kisojen jälkeen eroavansa päävalmentajan tehtävistä.

Nyt Englanti etsii kuumeisesti korvaajaa Englannin kahdesti EM-hopealle luotsanneelle Southgatelle. FA on julkaissut kotisivuillaan työpaikkailmoituksen tehtävälle.

– Olemme jo tunnistaneet joukon ehdokkaita, mutta lisäksi olemme sitoutuneita avoimeen rekrytointiprosessiin jalkapallomaailmassa ja olemme kiinnostuneita henkilöistä, jotka täyttävät kriteerimme, työpaikkailmoituksessa kirjoitetaan.

Tulevalta päävalmentajalta vaaditaan muun muassa UEFA Pro -lisenssiä, merkittävää kokemusta englantilaisesta jalkapallosta ja vahvaa ansioluetteloa Valioliigasta ja/tai johtavista kansainvälisistä sarjoista tai kilpailuista.

Lisäksi FA vaatii päävalmentajaltaan hyviä johtamistaitoja ja vahvoja henkilökohtaisia arvoja. Uuden päävalmentajan on osattava tunnistaa, valmentaa ja kehittää englantilaisia laatupelaajia.

Ennen eroamistaan Englannin päävalmentaja Southgate keräsi runsaasti kritiikkiä osakseen Englannin tahmeista peliesityksistä EM-kisoissa. FA toivoo tulevan valmentajansa kestävän pestiin kohdistuvia paineita ja julkisuutta.

– Menestynyt hakija on erittäin joustava ja viihtyy hyvin korkean profiilin roolissa, johon kohdistuu kiivasta julkista tarkastelua, hakemuksessa listataan.

Southgaten eroamisen jälkeen spekulaatiot hänen korvaajastaan ovat käyneet kuumina. Mahdollisiksi korvaajiksi on huhupuheissa ja spekulaatioissa nostettu muun muassa Jürgen Klopp, Graham Potter, Eddie Howe, Pep Guardiola ja Thomas Tuchel.

Hakuaika päättyy 2. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat