Lähde: Englannin päävalmentajaksi uusi kärkiehdokas – Pep Guardiola karkaamassa

Englannin jalkapalloliitto kartoittaa parhaillaan uutta päävalmentajaa miesten A-maajoukkueelle. Kilpailun paalupaikalle on noussut Bayern Münchenin toukokuussa jättänyt saksalaisluotsi Thomas Tuchel, kertoo Sky Sports lähteisiinsä nojaten.

Aiemmin tällä viikolla The Times kertoi FA:n (Englannin jalkapalloliitto) tavoittelevan Manchester Cityn menestysluotsia Pep Guardiolaa Englannin päävalmentajaksi. 

Sky Sports kertoi kuitenkin tiistaina FA:n kiihdyttäneen rekrytointiprosessiaan Helsingissä pelatun Suomi-ottelun jälkeen ja käyvän tällä hetkellä neuvotteluja Tuchelin, 51, edustajien kanssa.

FA teki alustavan aloitteen Guardiolan suuntaan heti, kun Gareth Southgate oli jättänyt päävalmentajan tehtävät kesän EM-kisojen jälkeen. Sky Sportsin tietojen mukaan Guardiolan palkkaaminen ei ole kuitenkaan edistynyt mainitun aloitteen jälkeen millään tavalla. Maanantaina Telegraph kertoi Guardiolan harkitsevan lyhyttä jatkosopimusta Cityn kanssa.

Jos neuvottelut sujuvat, kärkiehdokkaaksi nousseesta Tuchelista voi tulla tietojen mukaan nopeastikin Englannin uusi päävalmentaja.

Väliaikaisen päävalmentajan Lee Carsleyn hämmentävien kommenttien  ja kaksijakoisesti sujuneen maaotteluikkunan johdosta tämän mahdollisuudet saada pysyvä pesti on heikentynyt. 

Päävastuun rekrytoinnista kantavat Englannin jalkapalloliiton tekninen johtaja John McDermott ja toimitusjohtaja Mark Bullingham. Sky Sports väittää ensin mainitun puoltavan kansainvälisesti menestynyttä ja kykynsä laajasti osoittanutta nimeä, kun taas Bullingham toivoisi ensisijaisesti englantilaisen päävalmentajan palkkaamista.

Tuchel istuisi McDermotin vaatimukseen voitettuaan sarjamestaruudet PSG:ssä, Bayern Münchenissa ja johdatettuaan Chelsean Mestarien liigan, Super Cupin ja seurajoukkueiden MM-kisojen voittoon.

Saaren omista ehdokkaista valmentajakaavailussa ovat esiintyneet lähinnä Newcastlen päävalmentaja Eddie Howe ja vailla työnantajaa oleva Graham Potter.

 

 

 

 

 


 

Lue myös:

    Uusimmat