Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Hanna Myllymaa kertoo MTV:n uudessa Ensitreffeillä-vodcastissa, miksi toisilla intohimon liekki syttyy heti ja miten toisilla intohimo voi löytyä ajan kanssa.
Jos suhde alkaa hyvin voimakkaalla vetovoimalla, onko se hyvä vai huono asia?
Muun muassa tähän kysymykseen haetaan vastausta Ensitreffeillä-vodcastin toisessa jaksossa, jossa toimittaja Katri Utula ja pariterapeutti sekä Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Hanna Myllymaa puhuvat parisuhteista ja niihin liittyvistä haasteista.
Ensitreffit alttarilla -ohjelmassakin on jälleen nähty, miten toisilla – tänä vuonna etenkin Riialla ja Aleksilla – suhde perustuu aluksi hyvinkin voimakkaaseen fyysiseen vetovoimaan.
Vetovoiman puutteesta sen sijaan kärsivät tällä kertaa Julia ja Waltteri.
Myllymaa muistuttaa, että ohjelman osalta kyseessä on hyvin erikoinen tilanne, jossa paineet ovat aivan erilaiset kuin normaalin parisuhteen alkutaipaleella.
Kipinä ei välttämättä syty heti juuri tilanteen outouden vuoksi.
– Sinulla on koko suku ja kaverit läsnä ja täysin ventovieras siinä vierellä. Siinä on tosi paljon paineita, joten ymmärrän hyvin, jos siinä haluaa olla aluksi vähän varovainen, Myllymaa sanoo.
Voimakastakin intohimoa on kuitenkin nähty useilla ohjelman pareilla heti ensimetreillä. Mihin tämä perustuu?
– Kun parin välillä syttyy voimakkaat leiskahdukset ja halu olla koko ajan toisen lähellä, kuulen siinä paljon sitä, että toisessa ihmisessä on jotain samanlaista ja jotain sellaista, mistä on itse haaveillut ja mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä, Myllymaa sanoo.
Läsnäololla merkittävä vaikutus
Intohimon syntymiseen vaikuttaa ennen kaikkea läsnäolo.
– Keskeinen asia on se, että pari pysähtyy toistensa äärelle. Heillä on intensiivinen katsekontakti ja halu olla toisen lähellä. Ei viiletetä kavereiden kanssa, vaan se valinta on se toinen. Siitä lähtee syttymään se kipinä.
Jos suhteeseen lähdetään puhtaasti intohimon ja omien mielikuvien pohjalta, ongelmia voi syntyä, kun arki ja järki astuvat lopulta kuvioihin.
– Toisesta voikin kuoriutua vähitellen täysin erilainen ihminen. Yhtäkkiä voi huomata, että hetkinen, eihän tämä toinen ole ollenkaan sellainen ihminen, joka on minulle sopiva, Myllymaa sanoo.
Mitä huonoa voi seurata siitä, jos suhde alkaa hyvin intohimoisesti? Voiko pelkkä intohimo pitää parin yhdessä?
Entä jos kipinä ei sytykään? Voiko sitä kehittää? Myllymaa antaa parin välisen intohimon voimistamiseen hyvät vinkit ja kertoo myös, mikä on pariterapian suurimpia ongelmia parien läheisyyteen liittyen.