Ensitreffit-kausi jättää liikaa kysymysmerkkejä – Töllötuomarit tuskastuivat: Miksi tuotanto pimittää yhden parin ongelmat?

Ensitreffit-kausi jättää liikaa kysymysmerkkejä – Töllötuomarit tuskastuivat: Miksi tuotanto pimittää yhden parin ongelmat? 2:06
Töllötuomareiden vieraana on tänään suuri Ensitreffit alttarilla -ohjelman fani Tero Tiittanen, joka lataa suorat sanat parien tämänhetkisestä tilanteesta. Ketkä eroavat, ketkä jäävät yhteen?

Ensitreffit alttarilla -ohjelma päättyy 2. tammikuuta, mutta edelleen on epäselvää, millaisiin lopputuloksiin parit päätyvät, sillä katsojille ei näytetä läheskään kaikkea. Töllötuomarit huolestuivat tilanteesta vierailevan tähden Tero Tiittasen kera, sillä koko ohjelman ydin on nyt kadoksissa. Tuotanto kertoo oman näkemyksensä tilanteeseen.

Miten käy Ensitreffit alttarilla -pari Riian ja Aleksin, joiden suhde on ollut vuoristorataa jo pidemmän aikaa? Ja mistä heidän ongelmansa oikeastaan edes johtuvat?

Tätä pohtivat nyt Töllötuomarit eli MTV Uutisten toimittajakaksikko Katri Utula ja Katja Lintunen sekä Töllötuomareiden vieraileva tähti, Salkkareistakin tuttu näyttelijä Tero Tiittanen tuoreella videolla.

Erityistä keskustelua herättää Riian ja Aleksin toistuvat riidat ja konfliktit, joiden juurisyitä ei kerrota katsojille.

Meille katsojille on näytetty vain niitä tilanteita ja hetkiä, kun Riialla ja Aleksilla menee hyvin. He kuvaavat itseään kivasti piknikillä jossain kalliolla. Sitten kun heillä on joku kriisi, niin me ei ikinä tiedetä, mitä siellä on tapahtunut, Utula sanoo.

Just tämä! Eikö aiemmilla kausilla ole näytetty enemmän niitä ristiriitoja ja tilanteita? Nyt niistä vain kerrotaan, mutta ei näytetä, Tero Tiittanen jatkaa.

Töllötuomarit suorastaan tuskailevat sen tosiasian kanssa, että parien tilanteita ja käytöstä on lähes mahdotonta ymmärtää, koska konfliktitilanteet jätetään vaille syvempää selitystä. 

Tämän kauden ongelma se, että meille ei näytetä riitävästi asioita. Tämä kausi ei tarjoa samaistumispintaa katsojille, Utula sanoo.

Myös asiantuntijoiden vähäinen näkyvyys on herättänyt ihmetystä kuten myös osallistujien kommenttien samankaltaisuus jaksosta toiseen.

Näin tuotanto vastaa

Banijayn vastaava tuottaja Saija Simoni kertoi MTV Uutisille, miksi osa ohjelman sisällöstä jää leikkauspöydälle - tai ei päädy kameralle alun perinkään. Esimerkiksi terapiaistunnot ovat niitä hetkiä, joita ei kuvata.

Parit käyvät läpi tuotantokauden ajan terapiassa asiantuntijoiden vastaanotoilla. Terapiavastaanotot eivät päädy ylipäätään ohjelmaan, koska siellä käsitellään myös ohjelmaan liittymättömiä luottamuksellisia ja henkilökohtaisia asioita, Simoni sanoo. 

Siellä voi nousta myös keskusteluissa esiin henkilöitä, joiden yksityisyyttä pitää suojella. Kuvattavat asiantuntijatapaamiset eivät lukeudu näihin yksityisiin terapiavastaanottoihin

Vastaavan tuottajan mukaan kuvausmateriaalia on niin paljon, että karsintaa tehdään reippaalla kädellä.

Materiaalia kauden aikana tulee valtavat määrät ja niistä luonnollisesti pitää tehdä valinta, mitä ohjelmassa näytetään. Teemme päätökset kohtauksista sen perusteella, mikä tuo esiin parhaiten kokonaiskuvan parien tilanteesta uuden arjen keskellä.

Parit kuvaavat itse osan kauden tapahtumista.

Kuvausryhmä on paikalla useamman päivän viikosta, mutta ei aivan joka ikinen päivä. Päivien kestot riippuvat vähän siitä, mitä pareilla on kullekin päivälle ohjelmassa. Pareilla on myös päiväkirjakamerat, millä he voivat kuvata omia hetkiään ja tuntojaan itsenäisesti.

Katso Töllötuomareiden analyysi Riian ja Aleksin tilanteesta yllä olevalta videolta.

Töllötuomareiden koko jakso löytyy tästä:

Töllötuomareiden uusi jakso julkaistaan MTV Katsomossa aina tiistaisin klo 21.50, ja jakso nähdään myös Huomenta Suomessa torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat