Jalkapallolegenda solmi pelaajasopimuksen Tapparan taakseen jättäneen seuran kanssa

Tshekkiläinen maalivahti Petr Cech siirtyy lainapestillä Ison-Britannian pääsarjassa pelaavaan Belfast Giantsiin. Paremmin jalkapallomaalivahtina tunnettu Cech, 41, debytoi Ison-Britannian pääsarjassa EIHL:ssä viime syksynä. 

Giants on entiselle jalkapallomaalivahdille tuttu seura. Cech teki debyyttinsä ammattilaisjääkiekkoilijana Giantsin maalilla marraskuussa Glasgow Clania vastaan. Viimeiset minuutit 5–1-voitto-ottelussa pelannut Cech piti maalinsa puhtaana.

Giants on EIHL:ssä neljäntenä. Joukkue osallistui syksyllä myös Euroopan seurajoukkueiden Mestarien liigaan CHL:ään, jossa se jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle hävittyään muun muassa Tapparalle ja Lukolle. Giants onnistui kuitenkin jättämään sarjataulukossa Tapparan taakseen.

Cech on tällä kaudella torjunut pääasiassa Ison-Britannian kakkostasolla pelaavan Oxford City Starsin maalilla. Oxfordissa Cech on jakanut pääasiallisen torjuntavastuun walesilaisen Ross Millerin kanssa. Cech on pelannut kahdeksassa ottelussa ja pysäyttänyt kiekkoja torjuntaprosentilla 88,8.

Giantsin mukaan Cechin sopimus on lyhytaikainen hätäapulaina. Joukkueen päävalmentaja Adam Keefe kiitteli Oxfordia siitä, että tshekkivahdin laina toteutui.

– Petr oli loistotyyppi pukuhuoneessa edellisen lainasopimuksensa aikana Giantsissa ja hänen kokemuksensa ja ymmärryksensä huipputasolla pelaamisesta on korvaamatonta, Keefe sanoi seuran tiedotteessa. 

Cech on rakentanut uraa jääkiekon puolella lopetettuaan pitkän ammattilaisuransa jalkapallomaalivahtina Arsenalissa vuonna 2019. Suurimman osan urastaan Cech pelasi Chelseassa, jossa voitti muun muassa Valioliigan ja Mestarien liigan.

Cech sanoi olevansa onnellinen liittyessään Giantsiin toistamiseen kauden aikana.

– Olin todella ylpeä, kun debytoin seurassa marraskuussa ja odotan innolla pääsyä takaisin jäälle luomaan uusia muistoja. On aina nautinto edustaa tätä organisaatiota.

Lue myös:

    Uusimmat