Entisen tyttöystävänsä kuristanut sai 10 vuoden tuomion

Entisen naisystävänsä kuristanut nuori mies tuomittiin taposta.

Tampereen Vuoreksessa viime lokakuussa tapahtuneessa henkirikoksessa parikymppinen mies kutsui entisen naisystävänsä luokseen ja kuristi tämän kuoliaaksi. Syyttäjä oli kertonut, että uhri oli alkoholilla ja huumausainein saatettu huomattavan päihtyneeseen tilaan ennen tekoa. 

Uhrin hävittämistä oli jo ehditty syyttäjän mukaan valmistella paketoimalla vainaja, mutta paikalle kadonneeksi ilmoitettua naista etsimään tulleet poliisit löysivät ruumiin asunnolta ennen sitä.

Parikymppiselle miehelle vaadittiin elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Syyttäjä oli pitänyt tekoa sekä vakaasti harkittuna että erityisen raakana ja julmana. Käräjäoikeus katsoi kyseessä kuitenkin olleen tappo.

Vuonna 2003 syntynyt Miska Joonatan Räisänen tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa taposta 10 vuoden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan omaisille kärsimyskorvauksia yli 10 000 euroa.

Toista miestä oli asiassa syytetty rikoksentekijän suojelemisesta. Tämän syytteet kaatuivat kokonaan. Kolmannen syytteessä olleen osuutta asiaan ei ole vielä käsitelty oikeudessa.

Muokattu otsikkoa 16.2. kello 9.45, poistettu otsikon lopusta sivulause "mutta ei murhasta".

Lue myös:

    Uusimmat