Syyte: Mies kutsui entisen naisystävänsä kylään ja kuristi hengiltä Tampereella – pelkäsi "vasikointia"

Nuorta miestä syytetään entisen naisystävänsä murhasta Tampereella. Mies on myöntänyt kutsuneensa naisen luokseen ja kuristaneensa tämän hengiltä. 

Henkirikos tapahtui Tampereen Vuoreksessa viime lokakuussa. Syyttäjän mukaan parikymppinen mies kutsui naisen kotiinsa tapettavaksi, jotta tämä ei "vasikoisi" miestä tai muita henkilöitä huumausainerikoksista.

Syytteen mukaan miehen tarkoituksena oli lisäksi anastaa naisen pankkitunnukset rikosten tekemistä varten. 

Asunnolla mies tarjosi naiselle ainakin alkoholia, amfetamiinia ja ekstaasia, kunnes tämä oli hyvin päihtynyt.

Tämän jälkeen mies tarttui syyttäjän mukaan naista kaksin käsin kurkusta ja kuristi tämän elottomaksi. Syyttäjän mukaan nainen kuoli joko heti kuristamiseen tai viimeistään sen jälkeen, kun mies laittoi naisen suuhun paperirullan pahvisen hylsyn ja päähän muovisäkin.

Henkirikoksen jälkeen mies paketoi ruumiin muoveihin ja kankaisiin ilmastointiteipillä. Syyttäjän mukaan mies myös hävitti todisteita siivoamalla rikospaikkaa.

Mies ei ennättänyt kuljettaa ruumista pois asunnosta ennen kuin poliisit saapuivat etsimään kadonneeksi ilmoitettua naista. Nainen oli kertonut etukäteen ainakin äidilleen, että on menossa entisen miesystävänsä asunnolle.

Poliisin kuulusteluissa mies on myöntänyt kutsuneensa naisen luokseen tapahtumapäivänä, kuristaneensa tämän hengiltä sekä paketoineen ruumiin. Haastehakemuksen mukaan on riidatonta, että mies on esitutkinnan aikana myöntänyt tappaneensa naisen.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Syytteen mukaan henkirikos tapahtui 18.–19. lokakuuta.

Oikeudenkäynti alkoi tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa. 

Lue myös:

    Uusimmat