- nauris - maksaa - rasia puolukoita - rasia karviaismarjoja - 3 punajuurta - 3 porkkanaa - raparperin varsi
Harri Syrjäsen ja Ere Kokkosen menu:
Pariloitua maksaa, puolukkakastiketta ja nauris-porkkanapyrettä
150 g vasikanmaksaa 1 porkkana 1/2 nauris 1 dl puolukoita 1 dl punaviiniää 1 tl sokeria 1 rkl voita suolaa pippuria
Mausta maksa suolalla ja pippurilla. Pariloi kuumalla pannulla. Pilko ja keitä porkkana sekä nauris pehmeiksi, muussaa ja lisää voi. Paahda sokeri kattilassa. Lisää puolukat ja punaviini, keitä kasaan kastikkeeksi.
Raparperi-karviaismarja pannukakku ja punajuurimarmeladia
raparperitanko 1 dl karviaismarjoja 1 rkl voita 1 rkl fariinisokeria 2 munaa 4 dl maitoa sopivasti jauhoja 2 punajuurta 1 rkl sokeria
Valmista pannukakkutaikina. Pilko raparperi ja paista voissa sekä sokerissa karviaismarjojen kera. Kaada pannukakkutakina pannuun ja paista liedellä 9 min. Loppukypsennys uunissa 10 min. 215 c :ssa. Suikaloi punajuuret ja laita sokerin kanssa kattilaan, keitä marmelaadiksi.
Puolukkavaahto
1 dl kermaa 1 dl puolukoita 1 tl sokeria
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Survo puolukat sekaan.
Punajuuri-maksalehikäinen
100 g maksaa 1 punajuuri
Siivuta punajuuret ohuelti ja friteeraa öljyssä rapeaksi. Pariloi maksa ja rakenna lehikäinen.