Etelässä herätään 30 asteen pakkasiin, pohjoisessa miinus 40! Katso kotikuntasi jäinen ennuste

Perjantaiaamuna Suomi herää jäätävään kylmyyteen. Mittari sukeltaa lähes 30 asteen pakkaslukemiin paikoin etelässäkin, pohjoisessa ja idässä vajotaan 35–40 miinusasteeseen.

Forecan meteorologi kertoo, että jo torstaiaamuna mitattiin 36,5 asteen pakkaslukema Inarin Kirakkajärven havaintoasemalla. Niinkin etelässä kuin Lappeenrannassa mitattiin – 31,5 astetta.

– Suomessa on ollut erittäin kylmää, paikoin jopa arktista ilmamassaa. Sää oli laajoilla alueilla selkeää ja heikkotuulista, joten lämpötila pääsi laskemaan rauhassa yön ajan. Varsinkin maan itä- ja pohjoisosassa pakkanen kiristyi huomattavasti, toteaa Forecan meteorologi Anna Latvala.

Kylmä sää jatkuu ensi viikon alkuun asti.

– Perjantain vastaisena yönä on edelleen vastaavia pakkasia kuin torstain vastaisena yönäkin oli, pilvisyysalueet vain vähän muuttuvat. Kylmimmät lukemat maan itä- ja pohjoisosassa voivat olla −35 ja −40 asteen välillä. Etelässäkin on täysin mahdollista, että kylmimmillä paikoilla mennään yöllä taas −25 ja −30 asteen välille, Anna Latvala jatkaa.

Perjantaina pohjoisessa voidaan saada pientä pakkaslunta. Päivällä pahimmat pakkaset hellittävät, mutta silti Itä-Lapissa selkeillä alueilla voi olla jopa 25–30 pakkasastetta. Etelässä ollaan 10–18 miinusasteen välillä.

Myös lauantain vastaisena yönä pakkanen kiristyy jopa 30 asteeseen maan etelä- ja länsiosan selkeillä alueilla sekä Lapissa, Latvala jatkaa. 

Katso alta viiden päivän ennuste 102 paikkakunnalle:

Jos ennuste ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat