Etenkin kiireessä liharuoan valmistamisen toivotaan usein olevan mahdollisimman nopeaa. Siitä huolimatta, että aika olisi rajallinen ja valmista ruokaa odottaisi monta nälkäistä suuta, on tärkeää kiinnittää huomiota lihan valmisteluvaiheisiin ennen paistamista, jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut.
Yksi tärkeimmistä nyrkkisäännöistä lihan valmistuksessa on se, ettei viileää pihviä kannata koskaan laittaa tulikuumalle pannulle. Oletko sinä sortunut tähän kohtalokkaaseen virheeseen? Ota selvää, millaisia vaikutuksia kiireessä tehdyillä ratkaisuilla voi olla päivälliseenne!
– Ennen kypsentämistä lihan kannattaa antaa lämmetä huoneenlämmössä, HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi neuvoo.
Yksinkertaisella neuvolla voi varmistaa sen, että lihan ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Pahimmillaan kuumalle pannulle paistumaan aseteltu viileä pihvi voi paistua epätasaisesti ja menettää mehukkuutensa.
– Silloin liha kypsyy tasaisesti ja pitää lihasnesteet sisällään kypsymisen aikana, Honkaniemi kertoo.
Lue myös:
Lihaa voi valmistaa monella tapaa
Lihakoulu: Mitä porsaan eri osista voi valmistaa?
Lihakoulu: Mitä naudan eri osista voi valmista?
AVA / Heli Kuitunen
Kuvat: Shutterstock