Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pihvinpaiston tärkein sääntö – Kari Aihisen mukaan "kaiken A ja O"

pihvi,-lämmitys
Shutterstock
Julkaistu 07.08.2015 19:58
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Huippukokki kertoi Huomenta Suomen lähetyksessä 7.8.2015, mikä on tärkein työvaihe, kun tarkoitus on paistaa onnistunut pihvi.

Suosittua Kaappaus keittiössä -sarjaa tähdittänyt ravintola Savoyn keittiömestari kertoo, että pihviä ei koskaan saisi asetella suoraan grillistä tai pannulta lautaselle. Pihvin onnistumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että se saa vetäytyä esimerkiksi folioon käärittynä tovin ennen kuin sitä leikataan.

– Pihvinpaistossa vetäytyminen on kaiken A ja O. Sen on pakko antaa vetäytyä, koska muuten, jos sen leikkaa, veri valuu lautaselle ja se ei ole kaunista, Aihinen toteaa.

Keittiömestari muistuttaa myös siitä, että parhaat pihvit valmistuvat hyvälaatuisesta lihasta, joka on muistettu ottaa viileästä lämpimään jo hyvissä ajoin ennen kypsentämistä. Myös se, että grilli on kuuma ja puhdas, on tärkeää pihvien onnistumisen kannalta.

LUE MYÖS: Kari Aihinen varoittaa vanhasta uskomuksesta: Näin liha kuuluu oikeasti maustaa

Jos pihvit valmistuvat etuajassa, muistuttaa Aihinen, ettei niitä kannata koskaan jättää lepäämään kuumaan grilliin – vaikka grilli ei olisi enää päällä.

– Tee niin, että kun otat sen (pihvin) grillistä pois, niin laita se kylmälle tai huoneenlämpöiselle pellille. Ota se (pihvi) pois grillistä. Jos se (pihvi) jätetään pankon päälle, niin se kypsyy koko ajan

Katso videolta, millaisen grilliaterian Kari Aihinen valmisti Huomenta Suomessa!

9:51img

Katso myös Kari Aihisen grilliherkkujen reseptit täältä!

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus