Ex-avustaja syyttää Kanye Westiä huumaamisesta ja seksuaalisesta väkivallasta P. Diddyn studiosession aikana

Kanye ”Ye” Westin entinen avustaja Lauren Pisciotta on nostanut kanteen rap-artistia vastaan ja syyttää tätä huumaamisestaan ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kun he ovat olleet musiikkimoguli Sean ”P. Diddy” Combsin kanssa yhdessä studiolla. 

Kanye ”Ye” Westin entinen avustaja Lauren Pisciotta on nostanut kanteen, jossa hän syyttää rap-artistia huumaamisesta ja seksuaalisesta väkivallasta räppärin ja Sean ”P. Diddy” Combsin  yhdessä järjestämän studiosession aikana.

Hän väittää Peoplen saamassa, korjatussa kanteessa, että West syyllistyneen seksuaaliseen pahoinpitelyyn tarjoiltuaan hänelle terästettyä juomaa. Pisciottan väitteet ovat osa hänen aiempaa, Westiä vastaan nostamaa irtisanomisoikeudenkäyntiä, jossa hän väitti saaneensa Westiltä sopimattomia tekstiviestejä, pornografisia valokuvia, videoita ja puhelinsoittoja ennen kuin hänet erotettiin. 

Pisciotta työskenteli Westille vuosina 2021–2022. Hän aloitti työskentelyn heinäkuussa 2021 Westin Yeezy-naistenmuotibrändille ja teki yhteistyötä hänen vuonna 2021 julkaistulla albumillaan Donda.

Westin oikeusavustaja kiisti Peoplelle aiemmin Pisciottan muut väitteet, jotka hän esitti alkuperäisessä kesäkuun 2024 valituksessaan, ja lisäsi, että West aikoo nostaa kanteen Pisciottaa vastaan.

Peoplen saaman ja 8. lokakuuta Los Angelesin piirikunnan oikeuteen jätetyn, nyt muutetun kanteen mukaan Pisciotta väittää, että ennen kuin hän työskenteli Westille, räppäri ja tuottaja kutsui hänet studiosessioon Santa Monicassa, Kaliforniassa, missä ”muille läsnäolijoille tarjoiltiin juomia, minkä jälkeen ilmoitettiin, että kaikkien oli juotava, jos he halusivat jäädä”.

Kanteen mukaan studiosessiota isännöivät West ja Combs, ja Pisciotta oli kutsuttu entisen asiakkaansa kanssa. Vaikka Combs mainitaan muutetussa kanteessa tapahtuman toisena isäntänä, Pisciotta ei syytä entistä musiikkimogulia mistään väärinkäytöksistä tällä hetkellä.

Vakavia syytöksiä

Kanteessa väitetään lisäksi, että Pisciottan juoma, jonka studioassistentti väitetysti tarjoili hänelle Westin pyynnöstä, oli ”terästetty tunnistamattomalla huumeella”, ja hän tunsi olonsa sekavaksi muutaman pienen kulauksen jälkeen. Kanteen mukaan Pisciotta ei muista, mitä juoman nauttimisen jälkeen tapahtui. 

West otti kanteen mukaan kyseisen illan ensimmäistä kertaa puheeksi, kun palkkasi Pisciottan avustajakseen ja henkilökuntansa esihenkilöksi. Hän väitetysti viittasi studiosessioon sanomalla, että hän ja Pisciotta ”tavallaan lyöttäytyivät kerran yhteen”. Pisciottan väitetään kertoneen Westille, ettei hän muista kyseisestä studiosessiosta mitään, johon West on väitetysti vastannut nauraen ja sanoen, että naiset rakastavat sanoa, etteivät muista. 

Kanteessa Pisciotta kertoo myös toisesta, väitetystä tapahtumasta heinäkuulta 2021, kun he olivat albumityöpajan puitteissa hotellissa San Franciscossa. Hän väittää Westin hakanneen hänen oveaan aggressiivisesti kello 6 aamulla, tulleen väkisin hänen huoneeseensa ja menneen suihkuun, koska hänen omansa oli epäkunnossa. 

Pisciotta väittää, että West lähestyi häntä myöhemmin ja pudotti pyyhkeensä ennen kuin yritti työntää alastoman vartalonsa väkisin Pisciottan päälle ja jätti huomiotta Pisciottan pyynnön lopettaa. Tämän jälkeen Westin väitetään poistuneen huoneesta nopeasti sanottuaan ”anteeksi” ja jatkaneen päiväänsä normaalisti.

West kohtaa myös erillisen kanteen, jonka niin ikään entinen työntekijä jätti huhtikuussa 2024. Hän väittää kärsineensä vakavasta syrjinnästä ja häirinnästä työskennellessään Yeezy-naistenmuotibrändille ja Westin Donda Academy -koululle. Entinen työntekijä jätti tällä viikolla myös kanteen väitteistä, jotka koskevat henkistä kärsimystä, kostotoimia ja työlainsäädännön rikkomuksia.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat