Ex-presidentti Medvedevin "sukutila" Ukrainan hyökkääjien vaaravyöhykkeellä – katso video

Ukraina kylvää sekasortoa juuri nyt Venäjän Kurskissa, jossa sijaitsevat myös ex-presidentin "suvun tilukset".

Ukraina on viime aikoina vahvistanut asemaansa etenemällä Venäjän Kurskissa. Kaksi viikkoa sitten alkaneen yllätyshyökkäyksen aikana se on vallannut alueita viholliselta arviolta 1 100 neliökilometrin edestä.

Harva tietää, että Ukraina valtaamien alueiden lähimaastossa, noin 190 kilometrin päässä sijaitsee paikka, jolla on erityinen merkitys Venäjän ex-presidentti, turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedeville.

Keväällä menehtynyt venäläinen oppositiojohtaja ja aktivisti Aleksei Navalnyi julkaisi 7 vuotta sitten Youtubessa videon, jossa hän näytti katsojille Medvedevin omistamia kohteita sekä niiden monimutkaisia omistuskoukeroita ympäri Venäjän.

Yksi videolla paljastetuista paikoista oli Medvedevin "suvun tiluksiksi" kutsuttu kohde, joka sijaitsee Kurskin alueella sijaitsevassa Manturovossa. Ex-presidentin kerrotaan vierailevan Kurskin tukikohdassaan "säännöllisesti".

– Jos lennät sattumalta Kurskin alueen yli, joka ei ole erityisen rikas alue, yllätyt aivan varmasti kun näet jotain niin suurenmoista kiikkerien talojen keskellä, Navalnyi kuvaili videolla.

Helikopterin laskeutumisalue, urheilukenttä, oma kappeli

Navalnyin mukaan keskellä lakeuksia Medvedevillä on 24 hehtaarin kokoinen tontti, josta muun muassa löytyy valtava kartano, lampi, parkkialueet, puistoja, urheilukenttä sekä helikopterin laskeutumisalue.

Alue on hyvin paikallisten tiedossa, vaikkakaan harva siellä on koskaan vieraillut. Navalnyin videolla haastattelemat paikalliset kertovat, että alueella "liikkuu paljon armeijan miehiä".

– Myös tämä tontti on ympäröity läpinäkymättömällä aidalla. Jopa ajaminen kiinteistölle johtavalla tiellä on kielletty, Navalnyi kertoi.

Aivan kohteen vieressä sijaitsee kappeli, joka on rakennettu paikalle, jossa seisoi aikoinaan Medvedevin isän rakentama talo. Kappelin kyljessä on laatta, jossa lukee: "Rakennettu Dmitri Anataloljevitsh Medvedevin avustuksella ja sitoumuksella hänen perintökotinsa paikalle. 14.9.2010."

Navalnyin mukaan alueella on myös kirkko, jonka kellotapuli ja valtava pääkello on saanut nimekseen "Ilya". Hänen mukaansa se saattaa olla nimetty hänen poikansa mukaan tai parhaansa ystävänsä, luokkakaveri Ilja Jelisejevin mukaan.

Mutta miksi Medvedeville on ylipäätään rakennettu tällainen paikka? Siihen Navalnyilla on selkeä vastaus.

– Kuten kaikki muutkin Venäjän korruptoituneet virkamiehet, Medvedev näkee itsensä jonkin sortin aatelisena. Minkälainen aatelinen ei omistaisi sukunsa tiluksia, Navalnyi kertoo nasevasti.

Medvedev on laukonut sodan aikana liudan länttä uhkaavia kommentteja, josta osansa on saanut myös Suomi.

Lue myös:

    Uusimmat