F1-mestarit kolaroivat välittömästi – tähtikuskin ajo päättyi lyhyeen

Formula ykkösten Miamin GP:n sprintin lähdössä nähtiin useiden kuljettajien kolari, jonka yhteydessä McLarenin tähtikuljettaja Lando Norris joutui keskeyttämään. Sprintin voittoon ajoi Red Bullin Max Verstappen.

Seitsenkertainen maailmanmestari, Mercedeksen Lewis Hamilton hyökkäsi lähdössä 12. ruudusta ahnaasti, mutta rysäytti päin Aston Martinilla ajavaa kaksinkertaista maailmanmestaria Fernando Alonsoa. Alonso osui jo tätä ennen tallikaveriinsa Lance Strolliin, ja Stroll kolahti päin Norrisia.

Norris päätyi rytäkässä ulos ja hänen kilpailunsa päättyi siihen. Stroll keskeytti seuraavana.

Lähtöepisodin myötä radalle tuli turva-auto.

Verstappen voitti, Bottas 14:s

MM-sarjaa johtava kolminkertainen maailmanmestari Max Verstappen piti asemansa ja ajoi ykkösruudusta vakuuttavaan sprinttivoittoon.

Toiseksi 19 kierroksen sprintissä sijoittui Ferrarin Charles Leclerc ja kolmanneksi Red Bullin Sergio Pérez. RB:n Daniel Ricciardo onnistui yltämään hienosti neljänneksi.

Lähtöruudukon perältä sprinttiin startannut Sauberin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas oli 14:s, kolme pykälää tallikaverinsa Guanyu Zhoun takana.

Lewis Hamilton ajoi sprintin maaliin kahdeksantena, mutta pullahti lopulta 16. sijalle 20 sekunnin rangaistuksen myötä. Sen hän sai ylinopeudesta varikolla. Fernando Alonso jäi 17:nneksi.

Keskeyttämään joutunut Norris on saavuttanut tämän kauden osakilpailuissa kaksi palkintokorokesijoitusta. Viime kisassa Kiinassa hän sijoittui toiseksi.

Miamissa ajetaan vielä tänään lauantaina Suomen aikaa kello 23 käynnistyvät aika-ajot. Huomenna on vuorossa varsinainen osakilpailu.