F1-toimittajalta karu viesti menestystallin flopista – tietää jo saavansa potkut?

F1-menestystalli Red Bull on kiperän tilanteen äärellä.

Kysymys kohdistuu siihen, että saako meksikolaiskuljettaja Sergio Perez jatkaa tallin riveissä hänen pitkään jatkuneen heikohkon jakson jäljiltä?

Vielä alkukaudella Perez napsi hyviä sijoituksia Red Bullin tähtikuljettajan Max Verstappenin vanatuntumassa. Perez oli muun muassa Bahrainissa, Saudi-Arabiassa ja Japanissa toinen.

Kurssi kääntyi kevään Imolan kisassa, missä Perez jäi kahdeksanneksi. Tätä seurasi kaksi perättäistä keskeytystä. Perez oli Espanjassa kahdeksas ja Itävallassa seitsemäs. Englannissa Silverstonen radalla meksikolainen jäi vasta sijalle 17.

Unkarissa Perez onnistui nousemaan joukon hänniltä seitsemänneksi.

Tästäkin huolimatta F1-toimittaja Lawrence Barretto teki Perezistä sangen karun havainnon.

– Vaikka hän nousi joukon hänniltä pistesijoille, hän oli silti kisan jälkeen hyvin arka, kun hän jakoi kommentteja haastattelualueella. Vaikuttaa siltä, että hän ikään kuin tiedostaa sen, ettei hän pysty korjaamaan kurssiaan. Tämä taas johti siihen, että hän vaikutti hyvin surulliselta, Barretto aisti Channel 4:lle kommentoidessaan.

F1-lähteiden ja raporttien mukaan Red Bull on ujuttanut Perezin sopimukseen pykäliä, joiden myötä se voi päästää meksikolaisesta eroon, mikäli tämä ei pysty takomaan riittäviä tuloksia. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Pereziltä vaaditaan melkoisia urotekoja tulevana viikonloppuna ajettavassa Belgian GP:ssä.

F1-sarja vetäytyy tämän jälkeen kolmen viikon mittaiselle kesätauolle, jonka aikana on tehty ennenkin kuljettajaliikkeitä.

Yleinen olettama on se, että Racing Bullsilla ajava Daniel Ricciardo korvaa Perezin Red Bullilla. Tämä taas johtaisi siihen, että Red Bull voisi nostaa nykyisen varakuljettajansa Liam Lawsonin Racing Bullsille. Perez jäisi tässä yhtälössä täysin rannalle.

Perez, 34, on ajanut Red Bullilla kaudesta 2021 lähtien. Ennen tätä hän edusti Racing Pointia, Force Indiaa, McLarenia ja Sauberia. Perez debytoi F1-sarjassa kaudella 2011.

Lue myös:

    Uusimmat