Rajuksi menee: Jättimäinen autovalmistaja ujuttaa "omaa kuskiaan" F1-huipputalliin

F1:ssä Red Bullin ensi kauden kuljettajatilanne on vielä pahasti auki. Nyt soppaa hämmentää jättimäinen autovalmistaja Honda.

Japanilainen autoyhtiö Honda yrittää ajaa härskisti niin sanottua omaa kuskiaan, japanilaista Yuki Tsunodaa Red Bullille.

Honda on tehnyt Red Bullin kanssa pitkään yhteistyötä, kun se on toimittanut moottorit energiajuomayhtiön F1-jaostolle. Hondan ja Red Bullin moottoridiili päättyy kauden 2025 jälkeen.

Honda yrittää iskeä nyt tulenarkaan tilanteeseen, kun Red Bullin meksikolaiskuljettajan Sergio Perezin tulevaisuuden yllä on paljon tummia pilviä.

Perez, 34, on flopannut pahasti tällä kaudella F1:ssä. Hän oli vielä keväällä Bahrainissa, Saudi-Arabiassa ja Japanissa toinen. Sen jälkeen meksikolainen on ollut vain kertaalleen palkintokorokkeella (kauden viidennessä kisassa Kiinassa).

Perez on tällä hetkellä kuljettajien MM-taulukossa vasta kahdeksantena, kun samaan aikaan hänen tallikaverinsa Max Verstappen on kärjessä. Perez on kerännyt peräti 204 pistettä vähemmän kuin Verstappen.

Meksikolaisen heikkojen otteiden myötä Red Bull on tipahtanut valmistajien sarjassa toiseksi. Se on jäänyt erityisesti McLarenin jalkoihin, kun brittitallin molemmat kuljettajat Lando Norris ja Oscar Piastri ovat pystyneet keräämään hyvin pisteitä.

Yleinen konsensus on se, että Perez ei jatka enää ensi kaudella Red Bullilla. Kysymys kääntyy siihen, että kuka tilalle?

Autojätti Hondan urheilupuolen johtaja Koji Watanabe toivoo, että Red Bull antaa tällä hetkellä Racing Bullsilla ajavalle Yuki Tsunodalle reilun näyttöpaikan.

– Toiveemme Tsunodan suhteen on se, että hän paiskii kovasti töitä ja nappaa paikan Red Bullilta, Watanabe totesi Autosportille.

– Uskomme hänen kykyihinsä. On selvää, että talli tekee omat kuljettajapäätöksensä, mutta yhteistyökumppanina suosittelemme vahvasti sitä, että Tsunoda saa testata Red Bullin autoa. Haluamme, että hän saa ainakin jonkinlaisen näyttömahdollisuuden, jotta hän voi esitellä taitojaan, Watanabe jatkoi siitä, miten Honda yrittää ujuttaa Tsunodaa F1:n kärkipään talliin.

Watanabe vahvisti, että hän on käynyt keskusteluja Red Bullin johtoportaan kanssa.

– Juttelin suoraan Christian Hornerin (Red Bullin tallipäällikkö) kanssa tästä. Hän ei sulkenut mitään pois. Päätöksiä ei ole tehty vielä ja toivomme, että asioita käsitellään riittävällä tavalla.

Tsunoda, 24, on ajanut Red Bullin sisartallissa Racing Bullsilla (entinen AlphaTauri) kaudesta 2021 lähtien. Hän on tällä hetkellä 22 pisteellä kuljettajien sarjassa sijalla 12.

Tsunodaa Red Bullille ujuttava Honda myi vuonna 2023 yhteensä 4,1 miljoonaa autoa maailmassa. Niiden myyntiarvo oli yhteensä 91 miljardia dollaria eli 84 miljardia euroa.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Meksikossa.

Lue myös:

    Uusimmat