Omien fanien toiveelle tyrmäys – Tottenham-valmentaja paahtoi: "En tule koskaan ymmärtämään"

Jalkapallon Englannin Valioliigan kiihkeä mestaruuskamppailu huipentuu sunnuntain päätöskierrokselle, kun Arsenal kohtaa Evertonin ja Manchester City West Hamin. Tiistaina saadaan kuitenkin vielä tarkemmat askelmerkit päätösdraamaan, kun City isännöi Tottenhamia.

Arsenal on pisteen edellä Cityä ennen tiistain ottelua, ja Tottenhamin voitto tai tasapeli antaisi Arsenalille etulyöntiaseman ratkaisupäivään. Oman mausteensa tilanteeseen tuo tietysti se, että Arsenal ja Tottenham ovat ikiaikaiset viholliset. Niinpä Tottenhamin faneissa on heitäkin, jotka toivovat joukkueensa tappiota tiistaina. Jotta Arsenal ei vain voittaisi Valioliigaa...

Tottenhamin päävalmentaja Ange Postecoglou sai maanantain lehdistötilaisuudessa pohdittavakseen tämän dilemman. Australialaisvalmentajan vastaus oli selkeä.

– Ymmärrän kyllä (vanhojen verivihollisten välisen) kilpailun. Olin itse osana sellaista parin viime vuoden aikana (valmentamansa) Celticin ja Rangersin kanssa. Mutten koskaan ole ymmärtänyt, enkä tule koskaan ymmärtämään sitä, että joku haluaa oman seuransa häviävän. Ei sellainen kuulu urheiluun. Ei se ole sitä, mitä rakastan jalkapallossa, Postecoglou äimisteli BBC:n mukaan.

Postecoglou kertoi uskovansa, että "100 prosenttia Spursin kannattajista" haluaa joukkueen voittavan Cityn. Mies myönsi, että ihmiset saavat tuntea miten haluavat, mutta sanoi että ei itse "ole elänyt elämäänsä saaden nautintoa toisten kurjuudesta".

– Oikea menestys näyttää palkinnoilta. Kaikki muu, mukaan lukien rehentely (omien paremmuudesta) tai mikä tahansa, se ei merkitse minulle mitään.

Lue myös:

    Uusimmat