Täystuho uhkaa Manchester Cityä – nyt Pep Guardiola sai tarpeekseen

Manchester City kohtaa sunnuntai-illan huippuottelussa viime vuoden lähimmän kilpailijansa Arsenalin. Kuumin puheenaihe kamppailun alla ei kuitenkaan liity Valioliigan voittamiseen, vaan siellä säilymiseen.

Manchester Citylle on lätkäisty kaikkiaan 115 syytettä väitetystä taloussääntöjen rikkomisesta. Asian käsittely alkoi oikeudessa aiemmin tällä viikolla, ja Valioliigaa viime vuodet dominoinutta seuraa voi odottaa pistevähennys tai jopa Euroopan laajuinen kilpailukielto, jos se todetaan syyllisiksi rikkeisiin. Tuomiota odotetaan alkuvuodesta 2025.

Sunnuntain Arsenal-ottelun alla Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola näyttäisi viimein tuntevan painetta niskassaan.

Aiemmin espanjalaisluotsi on pysynyt kylmäpäisenä puhuessaan tiedossa olleista syytteistä ja oikeudenkäynnistä. Nyt hän ilmaisee olevansa kyllästynyt siihen, miten hän kokee ihmisten haluavan Manchester Cityn "pyyhkiytyvän maan päältä".

Kooste: Manchester City - Inter 3:31
Katso: Man City ei ollut parhaimmillaan Mestarien liigan avausottelussaan Internazionalea vastaan.

Arsenal-ottelun alla Guardiolalta kysyttiin hänen joukkueensa esityksiin kohdistuneesta kritiikistä, mutta hän itse ohjasi keskustelun seuran ympärillä velloviin uhkakuviin ja mielipiteisiin.

– Kauden aikana voi aina sanoa, että olipa huono kausi. Mutta esityksistä jotkut ihmiset sanovat: "Voi, se on häpeällistä, se on katastrofi, sitä ei voi hyväksyä". Ei. 90 minuutin aikana kyse on yhdestä huonosta iltapäivästä, kun toiset olivat parempia, Guardiola saneli.

– Mutta sanoisin - olen pahoillani, haluan puolustaa seuraani, erityisesti näinä päivinä, kun kaikki toivovat, että meidät pudotetaan sarjasta, ja että meidän pyyhitään maan päältä, koko maailmasta - että meillä on parempia iltapäiviä kuin vastustajilla. Siksi me voitamme paljon.

Guardiola on aiemmin sanonut, että hänen seuransa hyväksyy minkä tahansa vastaan tulevan rangaistuksen, jos seura todetaan syylliseksi rikkeisiin. Manchester City on aina väittänyt olevansa syytön ja on tiettävästi kehottanut pelaajia suhtautumaan kuulemiseen rauhallisesti, sillä "yhtäkään sääntöä" ei ole rikottu.

Manchester Citystä tulee Englannin pääsarjahistorian ensimmäinen joukkue, joka on voittanut viisi avausotteluaan viidellä eri kaudella, jos se voittaa Arsenalin kotiottelussaan sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat