Elintarvikekonserni Fazer sai päätökseen muutosneuvottelut, jotka koskivat kasvipohjaisten juomien liiketoimintaa.
Yhtiö kertoi torstaina, että se siirtää kaurajuomien ja ruoanlaittotuotteiden valmistusta Kouvolan Korialta Ruotsiin Tingsrydin tehtaalleen. Valmistuksen siirto tapahtuu asteittain, ja tuotannon arvioidaan päättyvän Korialla ensi syksyyn mennessä.
Muutosneuvotteluiden seurauksena Fazer irtisanoo Suomessa 64 vakituista työntekijää.
Fazer perustelee tuotannon siirtoa toiminnan tehostamisella, kilpailukyvyn varmistamisella sekä "fokuksen lisäämisellä" tehtaissaan.
Fazerin mukaan Korian tehdas keskittyy tulevaisuudessa kasvipohjaisten gurttien tuotantoon.
Gurtit valmistetaan fermentoimalla kaurasta. Fazerin mukaan tavoitteena on valmistaa gurtteja myös vientimarkkinoille.