Fazer toi myyntiin ennennäkemättömän tuotteen: Tällaista on "suklaaton suklaa"

Tiesitkö? Näin Toblerone-suklaa kuuluu paloitella 0:25 Tiesitkö? Näin Toblerone-suklaa kuuluu paloitella
KATSO MYÖS VIDEO: Tiesitkö? Näin Toblerone-suklaa kuuluu oikeasti paloitella.

Fazer testaa nyt ensimmäistä kertaa täysin kaakaottoman makeislevyn myyntiä.

Erityisesti suklaatuotteistaan tunnettu makeisvalmistaja Fazer testaa nyt ennennäkemätöntä "suklaatonta suklaalevyä". Virallisesti kyseessä on siis makeislevy, koska tuote ei sisällä lainkaan kaakaota. Sen sijaan makeislevy valmistetaan mallastetusta suomalaisesta viljasta.

Tulevaisuuden "suklaa" ilman kaakaota

Fazer kertoo tiedotteessaan kyseessä olevan ainutlaatuinen innovaatio, jonka tavoitteena on kehittää tulevaisuuden suklaata. Makeislevy kehitettiin analysoimalla erilaisten suomalaisten viljojen makuprofiileja ja yhdistelemällä niitä muihin kasvipohjaisiin ainesosiin. 

Fazer testaa kaakaotonta makeislevyä kahdessa eri maussa: toinen levy maustetaan mustikalla ja toinen suolakaramellilla. Makeislevyissä käytettävä vilja, sekä kaura että ruis, tulee Lahden alueelta.

– Mallastetun rukiin maku luodaan paahtamalla ruis lempeästi ruskeaksi. Paahtamalla saadaan syvä ja paahteinen maku, joka muistuttaa kaakaota. Erottuvaa makuprofiilia täydentää kasvirasva, makeisyhtiö kuvailee tiedotteessa.

Makeislevyjä ei vielä kaupata suuressa mittakaavassa, vaan Fazer testaa ainakin aluksi niiden myyntiä vain muutamissa myymälöissä Suomessa ja Ruotsissa. Helsingissä käsintehtyjä makeislevyjä levyjä kaupataan Kluuvikadun Fazer Caféssa. Aivan perus suklaalevyn hinnalla uutuustuotetta ei tosin saa, sillä yksi makeislevy maksaa 4,9 euroa. Pilottimyynnin aikana Fazer kerää kuluttajapalautetta kehittääkseen tuotetta edelleen.

"Meidän on tarpeen selvittää vaihtoehtoisia tapoja tuottaa vastuullista kaakaota"

Makeislevy on osa Fazerin strategiaa ja tavoitetta olla innovatiivinen edelläkävijä. 

– Kaakaon vastuullinen hallinnointi, kaakaoviljelyn kannattavuuden varmistaminen sekä viljelijäyhteisöjen kehittäminen ovat meillä etusijalla. Ilmastonmuutos kuitenkin uhkaa perinteisiä kaakaonviljelyalueita, minkä vuoksi meidän on tarpeen selvittää vaihtoehtoisia tapoja tuottaa vastuullista kaakaota, sanoo Fazer Makeisten tuotekehitysjohtaja Heli Anttila tiedotteessa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Fazer kehittää perinteiselle suklaanvalmistukselle vaihtoehtoista menetelmää. Yhtiö on jo yhteistyössä VTT:n kanssa tuottanut ensimmäiset onnistuneet erät soluviljeltyä kaakaota. 

Lähde: Fazer

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat