FBI ottanut kiinni vaalipäivälle terrori-iskua suunnitelleen miehen: Mukana alaikäinen rikoskumppani

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisi FBI on ottanut kiinni 27-vuotiaan miehen, jonka epäillään suunnitelleen terrori-iskua presidentinvaalipäivälle 5. marraskuuta.

Asiasta kertoi maan oikeusministeriö tiedotteessa eilen.

Miestä syytetään salaliitosta ja yrityksestä toimittaa materiaalista tukea terroristijärjestö Isisille, mistä hän voi saada jopa 20 vuoden vankilatuomion. Lisäksi häntä syytetään ampuma-aseen hankkimisesta tarkoituksenaan käyttää sitä rikokseen tai liittovaltion terroririkokseen, mistä maksimirangaistus on 15 vuotta linnaa.

Vuonna 2021 Yhdysvaltoihin Afganistanista tullut mies oli myöntänyt kuulusteluissa aikoneensa tehdä iskun suureen väkijoukkoon.

Mukana teon suunnittelussa oli alaikäinen henkilö, joka on myös otettu kiinni. Molempien miesten aikeissa oli kokea marttyyrikuolema terrori-iskun yhteydessä.

Maanantaina kiinniotetut epäillyt olivat jääneet kiinni sen jälkeen, kun he olivat hankkineet AK-47-kiväärejä ja ammuksia.

Yhteyksiä Isisiin

Oklahoma Cityssä asuvalla miehellä syytetään olevan yhteyksiä Isis-terroristijärjestöön. Rikosilmoituksen mukaan FBI oli löytänyt syytetyn puhelimesta yhteydenpitoa ihmisen kanssa, joka hoiti terroriteoista kiinnostuneiden ihmisten rekrytointia ja koulutusta. Syytetyn kerrotaan ymmärtäneen, että ihminen oli yhteydessä Isikseen.

Lisäksi syytetty nähtiin 20. heinäkuuta kuvatulla videolla lukemassa kahdelle lapselle tekstiä, jossa kuvaillaan palkintoja, joita marttyyri saa kuolemanjälkeisessä elämässä. Syytetyn väitetään myös katsoneen ja tallentaneen Isisin propagandaa Google-tililleen ja pilvipalveluun, osallistuneen Isisiä kannattavien Telegram-keskusteluryhmiin ja antaneen rahaa avustusjärjestölle, joka ohjaa rahoja Isisille.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 06.18.

Lue myös:

    Uusimmat