Yhdysvalloissa osa republikaaneista toivoo Trumpin häviötä: "Harris on loistava vaihtoehto"

Yhdysvalloissa osa republikaaneista on alkanut kampanjoida demokraattien Kamala Harrisin puolesta. 

Donald Trumpia vastustavat republikaanit keskittyvät kampanjoissaan vaa’ankieliosavaltioihin toiveena sitoutumattomien äänet. Esimerkiksi Wisconsinissa tavoitteena on saada noin 100 000 Nikki Haleya ja muita republikaaneja esivaaleissa tukenutta Harrisin taakse.

Meksikosta Milwaukeen muuttanut Patricia Ruiz-Cantu käy kirkossa joka päivä. Muuten Ruiz-Cantu on evankelisessa herätysliikkeessä poikkeus, sillä hän kampanjoi Harrisin puolesta.

– Toinen ehdokkaista puhuu erimielisyyksistä ja vihasta, toinen välittämisestä ja rakkaudesta lähimmäisiin, kertoo Ruiz-Cantu MTV Uutisille.

Ruiz-Cantu on Evankeliset Harrisin puolesta -liikkeen jäsen. Enemmistö evankelisista tukee Trumpia muun muassa Trumpin aborttivastaisuuden vuoksi. Ruiz-Cantu toivoo, että naiset ja tytöt saisivat itse valita.

–  Kun ihmiset puhuvat abortista, kyse on naisen terveydestä, naisen vapaudesta. Kerron sisarilleni ja veljilleni, että Jesus ja Jumala haluavat antaa meille valinnan vapauden, joten se vapaus pitää antaa meille kaikille, Ruiz-Cantu sanoo.

Vaikka enemmistö republikaaneista tukee Trumpia, osa konservatiiveista pelkää ajatusta Trumpin toisesta kaudesta. Republikaanit Harrisin puolesta on kansallinen kampanja, jonka näkyviä kampanjoijia ovat muun muassa entinen republikaaniedustaja Liz Cheney ja hänen isänsä, entinen varapresidentti Dick Cheney.

Nikki Haleyn tukijat Harrisille?

Wisconsinin pitkäaikainen republikaani ja puolueen strategisti Craig Peterson toivoo Harrisin voittavan. Peterson johtaa osavaltiossa Haleyn tukijat Harrisille -kampanjaa. Peterson yrittää saada Wisconsinin esivaaleissa noin 100 000 Nikki Haleyta ja muita republikaaneja äänestänyttä Harrisin taakse. Kahdessa viime presidentinvaaleissa vain parikymmentä tuhatta ääntä riitti ratkaisemaan Wisconsinin voittajan.

– Ronald Reaganilla ja Kamala Harrisilla on enemmän yhteistä kuin Trumpilla ja Reaganilla. Reagan ei olisi koskaan puhunut eurooppalaisista liittolaisista tai Natosta, miten Trump heistä puhuu. On kuvottavaa, miten vähän Trump piittaa Ukrainan vapaudesta ja demokratiasta. Hänen (Trumpin) kampanjan viesti ei ole republikaani tai edes konservatiivinen, se on lähes äärioikeistolainen ja se on epäamerikkalaista, Peterson sanoo.

Peterson uskoo saavansa entiset Haleyn tukijat Harrisin taakse. Haleyn tukijat Harrisille -kampanja käyttää muun muassa kohdistettua digitaalista mainontaa kohderyhmän tavoittamiseksi.

– Kutsumme heitä tuplavihaajiksi. Esivaaleissa he eivät halunneet (Joe) Bidenia eikä Trumpia. Nyt Biden ei ole enää kisassa mukana ja he todennäköisesti vihaavat yhä Trumpia. Uskomme, että on itsestäänselvää, että he valitsevat Harrisin - Harris on loistava vaihtoehto, Peterson sanoo.
 

Lue myös:

    Uusimmat