Fenkoli-perunakeittoa
- 3 fenkolia
- 2 peruna
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 l kanalientä
- 2 dl kermaa
- maustepussi (esim. tähtianista, laakerinlehti, mustapippuria, timjamia)
- suolaa
- 2 rkl voita
Kuori sipulit ja peruna. Pilko kasvikset karkeasti. Kuullota kasvikset kattilassa tilkassa voita, lisää kanaliemi sekä maustepussi. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä noin 35 minuuttia.Poista maustepussi ja lisää kerma. Soseuta keitto ja tarvittaessa siivilöi se, jotta fenkolista jääneet säikeet saadaan pois. Tarkista maku ja mausta lopuksi suolalla.
Kirsikkahilloke
- 6 dl pakastekirsikoita (kivettömiä)
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 1 tl vaniljasokeria
- tuoretta minttua
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Lisää kirsikat ja hauduta hetki. Mausta tuoreella mintulla ja vaniljasokerilla.
Reseptit: Henri Alén / Ruokala