Fifalta ja Uefalta painava ukaasi Espanjalle – MM-kisaisännyys uhattuna

Espanjan pitää selvittää jalkapallojohtonsa epäselvyydet mieluiten jo joulukuuhun mennessä ja viimeistään ensi vuonna. Uhkana 2030 MM-isännyyden menetys.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa painostavat Espanjan jalkapalloliittoa selvittämään rakenteelliset ongelmansa. Järjestöt uhkaavat jopa riistää Espanjalta vuoden 2030 MM-kisojen isännyyden, ellei Espanjan liitto mitätöi puheenjohtajavaaliaan Espanjan hallinto-oikeuden päätöstä noudattaen.

Fifa ja Uefa vaativat Espanjan liittoa selvittämään asiansa viimeistään ensi vuoden aikana, kertoo urheilusivusta Inside the Games.

Espanjan liitto on ollut jatkuvan kohun riepoteltavana siitä saakka, kun Luis Rubiales joutui eroamaan ahdistelutapauksen ja korruptiotutkinnon takia. Hänen tilalleen nimettiin Pedro Rocha, joka niin ikään on ollut korruptiotutkinnan kohteena.

Espanjan hallinto-oikeus katsoo Rochan syyllistyneen virka-aseman väärinkäyttöön, minkä seurauksena tämä ei voi toimi lajiliitossa ennen vuotta 2026.

Aikataulupaine MM-kisahankkeesta

Fifa ja Uefa painostavat Espanjan liittoa, jotta epäselvyydet eivät vaarantaisi Espanjan MM-kisahanketta. Tämän viikon kokouksissa järjestöt antoivat espanjalaisille selkeäsanaisen varoituksen, joka hipoo uhkausta.

– Tilanne on normalisoitava, tai Fifan ja Uefan on puututtava asiaan, Uefan integriteettiyksikön johtaja Angelo Rigopoulos totesi Inside the Games -sivustolla.

Fifan lakiasioita johtava Emilio Garcia Silvero katsoi, että Espanjan liiton pitäisi järjestää asiansa jo liiton joulukuussa järjestettävään vuosikokoukseen mennessä.

– Liiton yli 200 jäsenmaan täytyy voida luottaa pitkäaikaiseen MM-hankkeeseen. Espanjan liitolla on oltava puheenjohtaja, jotta se voi toteutua, Silvero korosti.

Samalla Silvero kiitteli Fifan, Uefan ja Espanjan liiton välisten keskusteluiden ratkaisuhakuisuutta.

Jalkapallon 2030 MM-turnaus on tarkoitus järjestää Espanjassa, Portugalissa ja Marokossa.

Lue myös:

    Uusimmat