FSB:n väite: Ukrainalainen ryhmä suunnitteli sotilaiden myrkyttämistä Pietarissa

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB sanoi torstaina, että se on pidättänyt neljä ihmistä, joiden se epäilee kuuluneen Venäjän alueelle iskuja suunnitelleeseen puolisotilaalliseen ryhmään. FSB:n mukaan ryhmän aikeena olisi ollut muun muassa myrkyttää venäläissotilaita.

Turvallisuuspalvelu kertoi lausunnossaan, että pidätykset tehtiin Pietarissa. Se sanoi ryhmän olevan ukrainalaisen puolisotilaallisen ryhmän solu ja toimineen Ukrainan tiedustelupalvelun puolesta.

FSB kertoi epäilevänsä, että pidätetyt aikoivat myrkyttää ruokatarvikkeita, jotka olivat menossa Ukrainassa taisteleville venäläissotilaille. Lisäksi FSB väitti pidätettyjen tehneen tiedustelua kriittisestä infrastruktuurista ja liikenneyhteyksistä Pietarissa ja Leningradin alueella iskujen valmistelemiseksi.

Venäjällä on tällä viikolla tapahtunut useita lennokki-iskuja, muun muassa Pietarin kaupunkia ympäröivällä Leningradin alueella.

Vapaaehtoisista venäläistaistelijoista koostuvat ryhmät vastustavat Venäjän nykyhallintoa. Keskiviikkona Ukraina-mieliset ryhmät käskivät siviilejä lähtemään lähellä Ukrainan rajaa sijaitsevista Belgorodin ja Kurskin kaupungeista ja uhkasivat laajoilla hyökkäyksillä kaupunkien sotilaskohteisiin.

Iskuja liki vuorovedolla

Venäjän puolustusministeriö sanoi torstaina ainakin yhden ihmisen kuolleen ja kuuden haavoittuneen lennokki-iskuissa Belgorodissa. Alueen kuvernööri Vjatsheslav Gladkov puolestaan täydensi, että uusissa ilmaiskuissa rajaseudulle oli kuollut Venäjällä autoilemassa ollut nainen, ja kolme muuta oli haavoittunut sirpaleista.

Venäjä sanoi tuhonneensa yhteensä toistakymmentä ukrainalaista lennokkia Belgorodissa ja Kurskissa yön aikana.

Venäjän kansalliskaarti sanoi torstaina taistelevansa Ukraina-mielisten ryhmien hyökkäyksiä vastaan ​​Kurskin alueella. Venäjän puolustusministeriö kiisti väitteet, joiden mukaan Ukraina-mieliset olisivat ottaneet haltuunsa Tjotkinon kylän. Ministeriö väitti estäneensä hyökkäysyrityksen muun muassa raketeilla ja tykistötulella.

Myös Ukraina kertoi Venäjän joukkojen iskeneen yli 30 lennokilla kohteisiin eri puolilla Ukrainaa. Ukraina sanoi puolustusjärjestelmiensä ampuneen alas yli 20 lennokkia.

Juttua päivitetty 14.3.24 klo 20.13 kauttaaltaan. 

Lue myös:

    Uusimmat