Taistelut Venäjän Kurskin alueella jatkuvat – Putin kutsuu merkittäväksi provokaatioksi

Taistelut ukrainalaisjoukkoja vastaan Kurskin rajaseudulla Venäjällä jatkuivat edelleen keskiviikkona, kertoi Venäjän puolustusministeriö.

– Operaatio Ukrainan armeijan yksiköiden tuhoamiseksi jatkuu. Vihollisen eteneminen pitemmälle Venäjän alueelle on estetty, puolustusministeriö kertoi sosiaalisessa mediassa.

Kurskin kuvernöörin Aleksei Smirnovin mukaan rajaseudulta on evakuoitu useita tuhansia ihmisiä ja kaikki joukkokokoontumiset on kielletty. Smirnovin mukaan tilanne alueella on kuitenkin hallinnassa.

Smirnov kertoi jo aikaisemmin, että Kurskin alueelle on ammuttu keskiviikkona ohjuksia ja lähetetty lennokkeja. Smirnovin mukaan Venäjän ilmatorjunta pudotti kaksi ukrainalaisohjusta ja kolme lennokkia alueella.

Asuinrakennuksiin Voronezhin ja Belgorodin alueella tehtiin niin ikään lennokkihyökkäyksiä. Rakennukset vaurioituivat, mutta hyökkäyksissä ei tullut kuolonuhreja, kertoivat paikalliset viranomaiset.

Presidentti Vladimir Putin kommentoi iskuja keskiviikkona iltapäivällä. Putin kutsuu Ukrainan hyökkäystä Venäjän puolelle merkittäväksi provokaatioksi.

Kiivaita taisteluita

Kuvernööri Smirnov ja sairaalalähteet kertoivat, että ainakin viisi ihmistä on kuollut ja vajaat kolmekymmentä haavoittunut yhteenotossa, joka alkoi jo tiistaina.

Tiistaina Kurskin alueelle hyökkäsi Venäjän puolustusministeriön mukaan satoja Ukrainan sotilaita sekä hyökkäysvaunuja ja panssariajoneuvoja.

Venäjä väitti aiheuttaneensa hyökkääjille mittavia vahinkoja tuhoamalla kymmeniä panssariajoneuvoja ja aiheuttamalla yli kahdensadan sotilaan tappiot. Tietoja ei ole voitu vahvistaa riippumattomasti.

Ukraina ei ole kommentoinut hyökkäystä.

Kursk sijaitsee aivan Ukrainan rajan tuntumassa lähellä Koillis-Ukrainassa sijaitsevaa Sumyn aluetta.

Ukrainan joukot ovat kuluvan vuoden aikana kiihdyttäneet hyökkäyksiään yli rajan Venäjän puolelle.

Myös pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, nykyinen europarlamentaarikko Pekka Toveri (kok.) kommentoi iskuja viestipalvelu X:ssä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ukraina pyrkii ottamaan aloitetta iskemällä Venäjän heikkoon kohtaan. Alueella ilmeisesti vain vähän Venäjän joukkoja ja se on joutunut siirttämään alueelle lisävoimaa, jopa varusmiehiä sekä käyttämään ilmavoimaa Ukrainan pysäyytämiseksi, Toveri kirjoittaa.

Jutun lähteenä on käytetty myös uutistoimisto Reutersia.

Juttua päivitetty 7.8.2024 klo 14.25 STT:n tiedoilla ja Putinin kommenteilla.

Lue myös:

    Uusimmat