Futiksen raikulipoika poltteli vesipiippua vaihtopenkillä – iski hetkeä myöhemmin voittomaalin

Max Kruse on kuohuttanut aiemminkin erikoisilla tempauksillaan. Nyt hän viihdyttää berliiniläisessä alasarjajoukkueessa.

Pitkän uran jalkapallon Saksan Bundesliigassa pelannut ja maajoukkueessakin esiintynyt hyökkääjä Max Kruse vaikuttaa viihtyvän nykyisessä joukkueessaan Al-Dersimsporissa. Berliiniläinen alasarjajoukkue pelaa paikallista Kreisliigaa, joka on Saksan sarjahimmelissä yhdeksänneksi korkein sarjataso. Kreisliigassa pelaaminen ei ole vakavaa, vaikka pelin taso vetää vertoja esimerkiksi Suomen kolmosdivisioonalle.

Krusen tapaiset entiset huippupelaajat tuovat väriä alasarjoihin ja hänen tapauksessaan kentän lisäksi myös sen ulkopuolelle.

Saksalaislehti Bild nosti esille 36-vuotiaan Krusen toiminnan sunnuntaina Einheit Pankowia vastaan pelatussa ottelussa, jossa Kruse tuprutteli tauolla vaihtopenkillä vesipiippua ja julkaisi vielä toiminnastaan videon Instagramissaan.

Kruse viimeisteli Al-Dersimsporin 2–0-maalin ensimmäisen puoliajan lopussa eikä erikoinen toiminta tauolla vaikuttanut hidastavan tahtia. Hän viimeisteli toisella puoliajalla 3–0-maalin, joka jäi voitto-osumaksi. Al-Dersimspor kukisti Einheit Pankowin lopulta 3–2.

Potkut maajoukkueesta, rahasalkku hukassa ja vesipiippua uima-altaassa

Maajoukkueessa 14 ottelua pelanneen ja neljä maalia tehneen Krusen toiminta herätti kohua jo hänen ammattilaisurallaan. Hyökkääjällä oli vuosien ajan raikulipojan maine saksalaisessa jalkapallossa. Silloinen päävalmentaja Joachim Löw antoi hänelle potkut maajoukkueesta maaliskuussa 2016, kun Kruse juhli berliiniläisessä yökerhossa syntymäpäiväänsä kesken maajoukkuekomennuksen.

Aiemmin samalla kaudella Kruse unohti taksiin laukun, missä oli hänen pokerista voittamat 75 000 euroa. Krusen silloinen seurajoukkue Wolfsburg rankaisi hyökkääjää sakoilla töppäilyn takia.

Vuonna 2021 Kruse päätyi otsikoihin, kun hän nautiskeli olostaan uima-altaassa, tuprutteli vesipiippua ja julkaisi videon Instagramissa.

– Mitä Krusen pomo ajattelee hänen instavideoistaan, Bild otsikoi tuolloin.

Kruse edusti kolme vuotta sitten Union Berliniä, jonka seurapomo Dirk Zingler joutui selittelemään tähtipelaajan käytöstä.

– En katso kaikkia hänen videoitaan. Joskus lapseni tulevat luokseni ja näyttävät minulle videon. Mutta annetaan Maxin olla sellainen kuin hän on, Zingler sanoi ja jatkoi, että Kruse voi polttaa vesipiippua, jos hommat jalkapallokentällä hoituvat.

Hommat hoituivat niin hyvin, että Kruse pelasi lopulta 307 ottelua Bundesliigassa, teki kunnioitettavat 97 maalia ja antoi 79 maalin johtanutta syöttöä. Kruse pelasi vielä viime kaudella 2. Bundesliigaa Paderbornissa ja päätti ammattilaisuransa.