-kana - kookosmaito - prk raejuustoa - 2 persikkaa- lakkoja
Hans Välimäen ja Gasin menu:
Kanankoipiconfit, paistettua persikkaa ja lämmintä persikkavinaigrettea
kanankoipiconfit:
1 kanankoipi suolaa pippuria valkosipulia keltasipulia timjamia 2 dl öljyä
Kypsennä (uppo)15-20 min. kuumassa öljyssä. paistettu persikka:
Paista persikanlohkot voissa kullanruskeiksi, sokeroi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Persikkavinaigrette:
1 keltasipuli 1 kuutioitu persikka suolaa pippuria 2-3 rkl valkoviinietikkaa 2-3 rkl vettä 1/2 dl oliiviöljyä (tomaattia)
Sekoita kaikki ainekset keskenään, lämmitä ja tarkista maku. Tarjoile.
Helmikananrintaa kookoskastikkeella ja paistettua perunaspaghettia
spaghetti 2 perunaa ohuena nauhana suolaa pippuria kirkastettua voita
Paista perunanauhat kirkastetussa voissa rapeaksi ja tarjoile.
Rinnat:
Paista rinnat voissa molemmin puolin paistinpannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Loppukypsennys uunissa 200 c:ssa 8-10 min. Tarjoile.
Sauce du coco
1 dl kookosmaitoa 1 hienonnettu keltasipuli 1 valkosipulin kynsi 1 dl kermaa 2 rkl vettä suolaa pippuria
Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kookosmaito ja muut ainekset. Keitä 10 min., siilaa ja paranna voilla. Tarkista maku ja tarjoile.
Lakkasmoothie
2 dl jogurttia 2 rkl sokeria 1 vaniljatanko 100 g lakkoja
Soseuta, sekoita ja siilaa. Tarjoile.
Lakkakiisseli
200 g lakkoja 50 g sokeria 2 dl vettä 2 rkl Maizenaa
Sekoita osa vedestä ja Maizena. Kiehauta loput vedestä, sokeri ja lakat. Kaada Maizena-vesiseos kiehuvan lakkasesoksen päälle ja suurusta. Kiehauta, siilaa tarvittaessa ja tarjoile esim. kermavaahdon kera.
Kookoskerma
1 dl kookosmaitoa 2 rkl sokeria 1 vaniljatanko 2 keltuaista 1-2 tl Maizenaa 1 dl kermaa suolaa
Sekoita,kiehauta ja tarjoile.