Gilla FC rypee suosiossa, 16-vuotias Alicia tatuoi suosikkipelaajansa tunnusmerkin ihoonsa: "Menin sanattomaksi"

Räppäreistä, sosiaalisen median tähdistä ja entisistä jalkapalloilijoista koostuvaa Gilla FC:tä ei turhaan kutsuta ilmiöksi. Seuran jäsenillä on eri sosiaalisen median kanavilla yhteensä miljoonia seuraajia.

Suomen seuratuimmaksi jalkapalloseuraksi itseään kutsuva Gilla FC pelasi keskiviikkona joukkueelle merkittävän ottelun Helsingissä Pohjois-Haagassa.

Gilla FC takoi FC POHU:a vastaan loppulukemat 6 – 1, millä se varmisti nousunsa Miesten Vitosesta Miesten Neloseen.

Gilla FC:n riveissä pelaavat muun muassa räppärit JVG ja Turisti, vaikuttajat Roni Bäck ja Olli Litmanen sekä radiojuontajat Janne Saarinen, Tuukka Ritokoski ja Niko Nousiainen.

Viime vuonna joukkue varmisti nousun Miesten Kutosesta Miesten Vitoseen.

Sarjataulukossa nouseminen vaatii taitoa, mutta kuinka pitkälle julkkisten jalkapallotaidot lopulta kantavat?

Taustavaikuttajana toimiva Jason Nikkinen kommentoi, että joukkue nauttii urheilun ilosanoman välittämisestä. Tavoitteena on jatkaa pelaamista joukkueena vielä pitkään.

– Kaikki menestyvät jalkapalloseurat rakennetaan pitkäjänteisellä työllä. Olemme vasta tarinan alussa. Teemme tätä omalla tyylillä, emmekä kopioi muita jalkapalloseuroja.

Kun Gilla FC nousi Miesten Vitoseen, joukkue paljasti MTV:n Sanna Ketolalle unelmoivansa jopa Veikkausliigaan pääsystä.

– Vaihtoehtoja on tosi monia, joten varsinaista tavoitetta ei nyt ole kuitenkaan asetettu. Rakennamme uutta ja katsomme, mitä ovia aukeaa, vaikuttaja Roope Rannisto toteaa.

Rannisto on yksi joukkueen perustajajäsenistä.

– Tiedostamme, että jalkapallo on Suomessa kilpailullisesti korkealla tasolla ja vaatisi tosi monta vuotta duunia ja paljon onnistumisia huipulle pääsemiseksi, Nikkinen jatkaa.

– Kentällä pelataan voitosta ja kyllä meitä voitto kiinnostaa. Haluamme kuitenkin olla realistisia ja tiedostaa, että se vaatii tosi paljon työtä.

Nuoret fanit ovat uskollisia joukkueelle

MTV tapasi joukkueen faneja Pohjois-Haagan pelissä. Iltaa väritti ajoittain rankka vesisade, mutta se ei nuoria haitannut.

16-vuotias Alicia Mäkinen kertoo, että tulisi joukkueen peliin säällä kuin säällä. Alicia seuraa innokkaasti Gilla FC:n pelejä ja on joutunut jättämään kuluvalla kaudella väliin ainoastaan yhden pelin.

Alicia paljastaa, että hänen lempipelaajansa on radiojuontaja ja näyttelijä Janne Saarinen. Hän fanittaa miestä niin suuresti, että on ottanut mieheen liittyvän tatuoinninkin.

– Janne on Janne, Alicia hymyilee.

Millainen 16-vuotiaan tatuointi on ja miten itse radiojuontaja reagoi tatuointiin? Katso jutun alussa olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat