Gradian kampuksen poliisioperaatio: Tilanne järkyttänyt opiskelijoita, tarjolla kriisiapua

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia kertoo opiskelijoidensa saavan kriisiapua tämänpäiväisen tapahtuman takia. Epäilty uhkatilanne on Gradian mukaan voinut järkyttää tilanteessa mukana olleita.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian Viitaniemen kampuksella sattui tänään torstaina poliisioperaatioon johtanut tilanne, jonka takia opiskelijat ja henkilökunta ohjattiin suojautumaan sisälle.

Poliisioperaatio aiheutti toimia myös muissa oppilaitoksissa ja päiväkodeissa. Esimerkiksi Viitaniemen yläkoulussa ja Kortepohjan päiväkodissa suojauduttiin sisätiloihin.

Lähistöllä olevia Puistokadun päiväkotikoulussa viivästytettiin ulosmenoa ja kotiinlähtöä ja oltiin enemmän sisällä.

Tapaus alkoi poliisin saatua ilmoituksen siitä, että Viitaniemessä sijaitsevan oppilaitoksen alueella olisi nähty ihminen aseen kanssa. 

Aseistettua ihmistä ei kuitenkaan löytynyt eikä kukaan loukkaantunut.

– Tilanne on varmasti järkyttynyt opiskelijoitamme. Henkilöstö ja opiskelijat toimivat tilanteessa turvallisuusohjeidemme mukaisesti. Huomenna koulutyö jatkuu lukujärjestyksen mukaisesti ja kriisitukea on tarjolla opiskelijoille ja henkilöstölle, kuntayhtymän johtaja Anssi Tuominen kertoo tiedotteessa.

Tukea tarjolla

Tukea tilanteen käsittelyyn on tarjolla Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystyksen kautta ympärivuorokautisesti numerosta 014 266 0149.

Keskusteluapua on tarjolla myös Gradian Viitaniemen kampuksella tänään torstaina ja huomenna perjantaina Sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät ovat paikalla C-rakennuksen pääaulassa torstaina kello 18 saakka ja huomenna perjantaina koulupäivän ajan.

Keskusteluapua on tarjolla myös sairaala Novan päivystyksen auditoriossa tänään torstaina klo 18 saakka.

Gradian Viitaniemen kampuksella on Schildtin lukion ja Ammattiopisto Gradian toimintaa. Kampuksella opiskelee 1 350 lukiolaista ja 3 200 ammatillisen koulutuksen opiskelijaa. 

Kampuksella toimii lisäksi Jyväskylän Steinerkoulu.

Lue myös:

    Uusimmat