Viljaporaspaletista riittää grillattavaa isommallekin porukalle. Lisukkeeksi tehdään rataouillea ja herkullista kermaviilikastiketta.
Grillataan perheen ja kavereiden kesken:
Atria n. 1100 g Grillipaletti Viljaporsaasta
Ratatouille
1 pieni kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
1 rkl oliiviöljyä
2 tl timjamia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl sokeria
Leikkaa kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit. Lohko tomaatit. Lisää kaikki ainekset foliovuokaan, mausta ja sekoita. Anna hautua grillissä kannen alla 20–30 minuuttia.
Kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä
1 tl sinappia
2 tl viinietikkaa
ripaus suolaa
1 rkl tuoretta basilikaa tai rakuunaa
1-2 tl sitruunamehua
Vinkki
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita hetkeksi kylmään. Atria Grillipaletissa lihat ovat valmiiksi marinoituja. Lisämausteena voi käyttää tuoreita puuvartisia yrttejä, kuten timjamia tai rosmariinia. Laita pidemmän kypsymisajan vaativat Kaslerileikkeet grilliin ennen ohuita fileitä. Seuraksi sopivat juurekset, kylmät kastikkeet, nopeasti kypsyvät nyytit ja kääröt.
Reseptin tarjoaa: Atria