Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Käänteentekevä tapa valmistaa spagettia! Julkkiskokki ylistää

Salamurhaajan pasta shutterstock
Kun spagetin paistaa kypsäksi paistinpannulla risoton tapaan, siitä tulee erityisen hyvää.Shutterstock
Julkaistu 04.02.2025 17:32

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Julkkiskokki ylistää somehitiksi nousutta pastakikkaa.

The Kitchn -ruokasivustolla muistutetaan nyt helposta sekä käänteentekevästä tavasta valmistaa spagettia. 

Italialais-amerikkalainen, televisiostakin tuttu kokki Giada De Laurentiis julkaisi Instagram-tilillään pastanvalmistusniksin, joka saattaa olla jo osalle suomalaisista kotikokeista tuttu.

– Tämä pasta on rapsakkaa. Se todellakin mullistaa tapasi valmistaa pastaa, De Laurentiis kirjoittaa julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Laurentiis viittaa somessa trendanneeseen spagetti all’assassina -ohjeeseen eli niin sanottuun salamurhaajan pastaan. Tämä pasta valmistetaan risoton lailla pannulla.

Lue myös: Tämä resepti on aivan järjettömän suosittu viikosta toiseen

Käänteentekevä kikka spagetin valmistukseen 

Spagettia ei siis perinteiseen tapaan keitetä erikseen kattilassa, vaan kypsennetään pannulla niin, että joukkoon lisätään pikku hiljaa lisää nestettä.

Tällä omalaatuisella valmistustavalla spagetit myös ruskistuvat ja rapeutuvat hieman ja saavat suorastaan erinomaisen rakenteen. Samalla spaghetit imevät itseensä tomaattikastikkeen täyteläistä makua.

De Laureentis suosittelee kypsentämään spagetteja pannulla rohkeasti niin, että ne saavat kunnolla ruskistunutta pintaa sieltä täältä. 

– Todellakin murhaan hyvää, De Laureentis veistelee videollaan.

Salamurhaajan pastan ohje löytyy muun muassa suomalaisen ruokatoimittaja Mari Moilasen Tölkkiruokaa-teoksesta (WSOY 2024).

Nappaa ohje: Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina

Katso videolta Marin valmistusvinkit salamurhaajan pastaan:

0:57imgNäin teet parasta spagettia ikinä!

Lue myös: Supersuosittu lohipasta: Kaikki haluavat Kari Aihisen ohjeen

Lähde: The Kitchn
 

Tuoreimmat aiheesta

Pasta