Julkkiskokki ylistää somehitiksi nousutta pastakikkaa.
The Kitchn -ruokasivustolla muistutetaan nyt helposta sekä käänteentekevästä tavasta valmistaa spagettia.
Italialais-amerikkalainen, televisiostakin tuttu kokki Giada De Laurentiis julkaisi Instagram-tilillään pastanvalmistusniksin, joka saattaa olla jo osalle suomalaisista kotikokeista tuttu.
– Tämä pasta on rapsakkaa. Se todellakin mullistaa tapasi valmistaa pastaa, De Laurentiis kirjoittaa julkaisussaan.
Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
Laurentiis viittaa somessa trendanneeseen spagetti all’assassina -ohjeeseen eli niin sanottuun salamurhaajan pastaan. Tämä pasta valmistetaan risoton lailla pannulla.
Lue myös: Tämä resepti on aivan järjettömän suosittu viikosta toiseen
Käänteentekevä kikka spagetin valmistukseen
Spagettia ei siis perinteiseen tapaan keitetä erikseen kattilassa, vaan kypsennetään pannulla niin, että joukkoon lisätään pikku hiljaa lisää nestettä.
Tällä omalaatuisella valmistustavalla spagetit myös ruskistuvat ja rapeutuvat hieman ja saavat suorastaan erinomaisen rakenteen. Samalla spaghetit imevät itseensä tomaattikastikkeen täyteläistä makua.
De Laureentis suosittelee kypsentämään spagetteja pannulla rohkeasti niin, että ne saavat kunnolla ruskistunutta pintaa sieltä täältä.
– Todellakin murhaan hyvää, De Laureentis veistelee videollaan.
Salamurhaajan pastan ohje löytyy muun muassa suomalaisen ruokatoimittaja Mari Moilasen Tölkkiruokaa-teoksesta (WSOY 2024).
Nappaa ohje: Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
Katso videolta Marin valmistusvinkit salamurhaajan pastaan:
0:57Näin teet parasta spagettia ikinä!
Lue myös: Supersuosittu lohipasta: Kaikki haluavat Kari Aihisen ohjeen
Lähde: The Kitchn