Hallitus sai eduskunnan luottamuksen työmarkkinatilanteesta

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen.

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen työmarkkinatilannetta koskeneen välikysymyksen jälkeen äänin 89–73. Lisäksi äänestyksessä annettiin yksi tyhjä ääni.

Käsittelyssä oli kaksi esitystä epäluottamuslauseeksi, joista toisen jättivät SDP, vihreät ja vasemmistoliitto, toisen keskusta. Ratkaisevaan äänestykseen eteni SDP:n alulle panema epäluottamuslause. Välikysymystä koskenut keskustelu venähti eilen yhdeksän tunnin mittaiseksi ja kesti myöhään yöhön.

SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton välikysymyksessä työmarkkinoiden tilannetta luonnehdittiin kaaokseksi ja arvioitiin, että pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus on irtautunut Suomen työmarkkinoilla perinteisesti vallinneesta sopimisen kulttuurista. SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman vetosi hallitukseen, että se käynnistäisi aidot neuvottelut työmarkkinoiden kriisin ratkaisemiseksi ja vastakkainasettelun kierteen katkaisemiseksi.

Hallituksen riveistä työmarkkinasuunnitelmia puolustettiin tarmokkaasti. Työministeri Arto Satosen (kok.) mukaan hallitusohjelmaan kirjattuja muutoksia tarvitaan, jotta työllisyyttä saataisiin kohennettua ja hyvinvointiyhteiskunta turvattua.

Lue myös:

    Uusimmat