Hamilton: Uran hauskin taisto - ei mitään väärää

Lewis Hamilton nosti Kimi Räikkösen kanssa Belgian GP:n loppukierroksilla käymänsä taiston F1-uransa hauskimmaksi kamppailuksi.

Hamiltonia harmitti suuresti, kun hänelle langetettiin Räikkös-taiston takia kisan jälkeen 25 sekunnin aikarangaistus. Tuomaristo katsoi Hamiltonin hyötyneen sääntöjenvastaisesti shikaanin oikaisemisesta.

- Sain Kimin kiinni sateen alettua ja hyödyin takasuoralla hänen autosta saamastani imuavusta. Olin hyvässä asemassa syöksyäkseni sisäkurvin puolelle mutkassa 18. Hän peitti linjan, mikä oli reilua, mutta hän jarrutti hyvin, hyvin aikaisin. Minä jarrutin myöhemmin, joten pystyin kiertämään ulkokurvin puolelle. Jätin hänelle riittävästi tilaa. En sulkenut tietä niin pahasti, että hän olisi joutunut reunakiveyksen päälle. Hän löysi lisää vauhtia mutkaan mennessään ja ajoi minut niin leveäksi kuin pystyi. Minulle ei jäänyt enää rataa. Minun piti tehdä päätös: Jos pysyisin sillä linjalla, päätyisin reunakiveyksen takana olevalle keinonurmelle ja osuisin häneen tai vaihtoehtoisesti menisin vasemmalle. Valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon, Hamilton kertoi shikaanin oikaisuaan edeltäneistä tapahtumista.

Hamilton tiesi oikaisseensa shikaanin ja saaneensa siitä hyötyä. Siksi englantilaiskuski päästi Räikkösen hetkellisesti takaisen edelleen.

- Olin mennyt oikotietä pitkin, joten en voinut kiihdyttää heti sen jälkeen, vaan minun piti odottaa. En halunnut odottaa niin kauan, että hän karkaisi minulta, koska ajoimme yhä kilpaa. Kun näin hänen kiihdyttävän, ajattelin tilanteen olevan OK, joten aloitin myös hitaan kiihdytyksen. En usko olleeni kaasu pohjassa. Odotin hänen kiihdyttävän edelleni, minkä hän tekikin. Tiesin, että minun täytyi päästää hänet edelleni ja talli myös ilmoitti siitä minulle radiolla, Hamilton sanoi.

Hamilton teki uuden ohitusyrityksen Räikkösestä oikaisemansa shikaanin jälkeisen suoran päässä.

- Onneksi pääsin takaisin hänen imuunsa. Hän siirtyi jälleen sisälinjalle ja takaisin ulkolinjalle. Minä väistin häntä ja menin sisälinjan puolelle. Mutkan lakipisteessä hän osui perääni, mikä oli vähällä aiheuttaa minulle pyörähdyksen, mutta onneksi tilanne pysyi hallinnassani. Se oli mahtava taisto. Mielestäni siinä ei ollut mitään väärää. Säännöt sanovat, että tällaisessa tapauksessa täytyy päästää toinen edelle, minkä teinkin, Hamilton vakuutti.

Taistelu sai vielä uuden käänteen pian Hamiltonin suorittaman ohituksen jälkeen, kun Hamiltonin leveäksiajon myötä Räikkönen pääsi hetkeksi takaisin kisan kärkeen. Räikkönen auto lipesi kuitenkin lopulta päin reuna-aitaa.

- Kymppimutkaan mentäessä meillä molemmilla oli hetki, jolloin auto yliohjasi. Olin erittäin, erittäin onnekas saatuani auton hallintaani. Kimi ajoi minua leveämmällä linjalla ja suuntasimme kohti 12. mutkaa. Minä jarrutin hyvin aikaisin. Havaitsin edessäni olevan Rosbergin pyörähtäneen. Oikeaan suuntaan ajamisen sijaan hän ajoi enemmänkin minua kohti, sillä hän oli palaamassa radalle. Minä jouduin kääntämään vasemmalle väistääkseni häntä, mutta sitten Kimi oli myös mukana tilanteessa. Kimi oli lähellä osua Rosbergiin. Me molemmat vältyimme täpärästi osumalta, mutta Kimi onnistui myös pysymään jotenkin radalla. Minä ajoin ruoholle. Ajattelin jo hävinneeni taiston, mutta sitten näin Kimin pyörähtävän. Tilanne muuttui yhtenään. Se oli niin hauskaa, että minun sydämeni hakkasi luultavasti enemmän kuin koskaan ennen, Hamilton kuvaili.

(MTV3)

Katso Netti-tv:stä: (maksullinen)

Lue myös:

    Uusimmat