Harri Heliövaara avasi US Openin voitokkaasti

Tenniksen suomalaistähti Harri Heliövaara päihitti parinsa Henry Pattenin kanssa ranskalaispari Sadio Doumbian ja Manuel Guinardin Yhdysvaltain avoimessa tennisturnauksessa paikallista aikaa keskiviikkona.

Miesten nelinpelissä kilpailevien Heliövaaran ja Pattenin turnauksen avausottelu päättyi tuloksin 6–4, 7–5.

Ottelu ei Heliövaaran mukaan ollut missään nimessä helppo. Hän kuvaili Guinardia kovaksi lyöjäksi ja Doumbiaa monipuoliseksi pelaajaksi. Doumbian vakiopari on loukkaantuneena, mutta ranskalainen voitti Heliövaaran ja Pattenin kahdesti tänä vuonna.

– Tosi hyvin tänään taisteltiin, pidettiin hyvin fokus kasassa.

Heliövaara kertoo pelin kulkeneen ottelun loppua kohden yhä paremmin.

– Hyvä fiilis oli kentällä vaikka erittäin kuumissa olosuhteissa pelattiin, suomalainen sanoi viitaten New Yorkin 30 astetta ylittäviin lämpötiloihin.

Heliövaara ja Patten aloittivat menestyksekkään yhteistyönsä huhtikuussa. Heinäkuussa he voittivat Wimbledonin grand slam -mestaruuden, ja pari nousi maailmanlistalla sijoille 11 ja 12. Kauden viimeiseen arvoturnaukseen US Openiin kaksikko lähti kuudenneksi sijoitettuna parina, mikä kasvattaa menestysodotuksia.

Heliövaara pelaa US Openissa myös mestarin statuksella, sillä viime vuonna hän voitti turnauksen sekanelinpelin Kazakstanin Anna Danilinan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat