Lähteet: Harry ja Meghan saivat tiedon Catherinen syöpädiagnoosista mediasta – ottivat henkilökohtaisesti yhteyttä prinsessaan

Prinsessa Catherine kertoo saaneensa syöpädiagnoosin 2:20
Tästä näet videon, jolla prinsessa Catherine kertoi alkuvuodesta saamastaan syöpädiagnoosista.

Mediatietojen mukaan prinssi Harry ja herttuatar Meghan olisivat ottaneet heti perjantai-iltana yhteyttä prinsessa Catherineen ja prinssi Williamiin Catherinen syöpäuutisen tultua julki.

Prinssi Harry  ja herttuatar Meghan  ovat lähteiden mukaan ottaneet yhteyttä suoraan prinsessa Catherineen  ja prinssi Williamiin  sen jälkeen, kun Catherine ilmoitti perjantaina 22. maaliskuuta julkaistussa videoviestissä sairastavansa syöpää, kertoo Daily Mail.

Lehden tietojen mukaan Harryn ja Meghan olisivat olleet henkilökohtaisesti yhteydessä Catherineen ja Williamiin jo perjantai-iltana. Tietoa ei ole siitä, puhuivatko pariskunnat keskenään puhelimessa, videopuhelussa vai olivatko yhteydessä toisiinsa viestitse. 

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan Harry ja Meghan olisivat saaneet tietää Catherinen diagnoosista samaan aikaan muun maailman kanssa, kun tämä julkaisi tiedon asiasta videoviestillä hänen ja Williamin Instagram-tilillä. Lähteiden mukaan Harrylla ja Meghanilla "ei olisi ollut mitään tietoa" Catherinen vakavasta sairaudesta. 

Yhdysvalloissa perheensä kanssa asuva Harry lensi Isoon-Britanniaan helmikuun alussa tavatakseen isänsä kuningas Charlesin  tämän ilmoitettua julkisesti omasta syöpädiagnoosistaan. Tuolloin Harry ja Charles tapasivat toisiaan tiettävästi noin 45 minuutin ajan. Prinssi ei ole ilmoittanut nyt aikeistaan matkustaa entiseen kotimaahansa. 

Catherinen syöpäilmoituksen jälkeen perjantaina Harry ja Meghan julkaisivat asiasta lyhyen lausuntonta. 

– Toivomme terveyttä ja paranemisia Katelle ja hänen perheelleen. Toivomme, että he saavat toipua yksityisesti ja rauhassa, tiedotteessa kerrotaan. 

Aiemmin People-lehti uutisoi, ettei Harrya ja Meghania tiedotettu lainkaan Catherinen terveydentilaan liittyvistä asioista. 

– He ovat tietoisia kaikesta, mitä Englannissa tapahtuu, mutta Kateen liittyviä yksityiskohtia heille ei jaeta. Luottamusta ei selkeästi ole lainkaan, perhettä läheinen lähde kertoi. 

Aikoinaan Harry oli varsin läheinen Catherinen kanssa, ja kuvaili tämän olleen "isosisko, jota hänellä ei koskaan ollut" niihin aikoihin, kun Catherine ja William kihlautuivat vuonna 2010. Catherine, William ja Harry edustivat vuosien ajan kuninkaallisissa työtehtävissään hyvin usein kolmikkona. Asiat muuttuivat Harryn ja Meghanin häiden jälkeen vuoden 2018 toukokuussa.

Sittemmin Harryn välit niin Catherineen kuin isoveljeensä Williamiin ovat viilentyneet merkittävästi, ja viime vuosien aikana on uutisoitu paljon veljesten jopa jäätävistä väleistä. Veljessuhde on ollut koetuksella varsinkin Harryn ja Meghanin useiden julkisten ulostulojen takia. Pariskunta on avautunut useaan otteeseen kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista sekä yksityisistä tapahtumista ja keskusteluista muiden kuninkaallisten kanssa.

Catherine ja William ovat tiettävästi nähneet Harryn ja Meghanin edellisen kerran kuningatar Elisabetin  hautajaisten yhteydessä syyskuussa 2022. 

Edellisviikolla nähtiin jälleen kerran osoitus veljesten jäätävistä väleistä, kun Lontoossa järjestettiin heidän edesmenneen äitinsä prinsessa Dianan  muistoa kunnioittava Diana Legacy Awards. William oli paikan päällä tilaisuudessa, mutta poistui ennen kuin Harry liittyi mukaan etäyhteydellä videon välityksellä. 

Harry ja Meghan asuvat lastensa Arhcien, 4, ja Lilibetin, 2, kanssa Kalifornian Montecitossa. He jättivät kuninkaalliset velvollisuudet vuoden 2020 alussa.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat